Viyana Belediyesinde bazı görevlilere savcılık tarafından soruşturma başlatıldı

Viyana eyalet hükümeti muhalefeti, perşembe günü Viyana savcılığının Donaustadt ilçesine tahsisli bahçelerle yapılan gayrimenkul işlemleriyle ilgili olarak görevi kötüye kullanma şüphesiyle üç kişi hakkında soruşturma başlattığının öğrenilmesinin ardından açıklama talep ediyor.

Viyana Belediyesinde bazı görevlilere savcılık tarafından soruşturma başlatıldı

Halk Partisi ÖVP “büyük bir skandal”, Yeşiller olayı “durdurma” girişimi, FPÖ ise “bitmek bilmeyen bir mırıldanma” olarak nitelendirdi.

Donaustadt bölge lideri Ernst Nevrivy’nin (SPÖ) 2020 yılında Breitenlee’deki bir tesiste yaptığı satın almayla ilgili. 2021 yılında mülk inşaat arazisi olarak yeniden sınıflandırıldı ve bu da onun bu değişiklikten faydalanmakla suçlanmasına yol açtı. Nevrivy’den önce bazı SPÖ’lü politikacılar orada arsa satın almıştı.

Savcı, soruşturmadan özellikle kimin etkilendiğini belirtmedi. İddia makamının sözcüsü Nina Bussek perşembe günü, diğer üç davada da proje raporunun başsavcılığa iletildiğini doğruladı. Nevrivy’nin avukatı, müvekkiline yönelik soruşturmayı cuma günü doğruladı.

ÖVP Viyana Eyalet Başkanı, “Görünüşe göre Viyana SPÖ bu konuda otların büyümesine izin vermeye çalışıyor. Artık nihayet Belediye Başkanı Ludwig’in yerel konseyde yaptığı açıklamaya göre geçen Kasım ayında çağrıda bulunduğu iç denetimin sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Markus Wölbitsch bir yayında. Ancak koalisyon ortağını da sorumlu tuttu: “Kendini şeffaflık partisi ilan eden Neos, eylemsizliği nedeniyle çoktan vazgeçti.” Şehir yönetimini “bu endişe verici gelişmelerden doğru sonuçları çıkarmaya ve gerekli reformları başlatmaya” çağırıyor. Bu, her şeyden önce önyargının zorunlu olarak rapor edilmesini ve her şeyden önce kentsel arazilerin işlenmesinde tam şeffaflığı içerir.

Viyana Yeşiller Partisi’de benzer bir yaklaşım benimsedi. Parti liderleri Judith Pühringer ve Peter Kraus, SPÖ’nün “bahçe meselesini altı ay boyunca dışarıda bırakmaya çalıştığını” söyledi. Artık yargının rahat çalışmasına izin vermek ve soruşturma sonucunu beklemek önemlidir dedi. İkili ortak yayında, “Kırmızı tahsis bataklığının kurutulmasının artık zamanı geldi” dedi. Hukuki soruşturmanın yanı sıra Viyana SPÖ’sünde de yıkıcı bir ahlaki imaj var. Sonbaharda “parti içi bir inceleme yoluyla kendini temize çıkarmaya” (…) boşuna çabaladı, “bugüne kadar hiçbir sonuç olmadı, tek bir özür bile söz konusu olmadı” diye yorumda bulundular.

FPÖ kulübü başkanı Maximilian Krauss bir yayında, “Görünüşe göre SPÖ’nün iç incelemesi, yoldaş balonu dışındaki herkes için açık olan şeyi görmek istemedi: burada sonsuz hile vardı” diye alay etti. ÖVP ve Yeşiller gibi o da “tam açıklama” çağrısında bulunuyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 08.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.