Viyana “çocuk dostu şehir” olmak istiyor ve UNICEF’e başvurdu

Viyana resmi olarak “çocuk dostu şehir” olmak ve böylece halihazırda sertifikalı şehirler listesine katılmak istiyor. Viyana’da 360.000’den fazla çocuk ve genç yaşıyor.

Viyana “çocuk dostu şehir” olmak istiyor ve UNICEF’e başvurdu

Viyana resmen “çocuk dostu şehir” olmak istiyor. Özellikle, ilgili UNICEF sertifikası için başvuruda bulunulmasına karar verildi. Süreç perşembe günü Belediye Binası’nda düzenlenen Çocuk Parlamentosu’nun ilk toplantısında başlatıldı. Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) ve Gençlik Meclis Üyesi Christoph Wiederkehr (NEOS) ilgili anlaşmayı imzaladı.

Viyana çocuk dostu şehir olarak UNICEF sertifikası için başvurdu

Viyana belediyesine göre, aşağıdaki prosedür öngörülmektedir: Bir durum analizi ve eylem planının oluşturulmasının ardından, UNICEF “çocuk dostu şehir” sertifikası için aday statüsü 2024 yazında verilecek. Eylem planının uygulanması ve ilgili bir gözden geçirmenin ardından, ödül UNICEF Avusturya tarafından tanınacak.

Viyana, halihazırda sertifika almış olan şehirler listesine katılmak istiyor. Bu şehirler arasında Bern, Bonn, Houston, Lucerne, Lyon ve Marsilya yer alıyor. Sertifikanın alınabilmesi için BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin somut ve ölçülebilir tedbirlere dönüştürülmesi gerektiği açıklandı.

Viyana’da 360.000’den fazla çocuk ve genç yaşıyor

Belediyeye göre Viyana’da 19 yaşına kadar 360.000’den fazla çocuk ve genç yaşamaktadır. Katılımın çeşitli düzeylerde sunulduğu belirtilmiştir. Katılım formatlarından biri de çocuk ve gençlik parlamentolarıdır.

Çocuk parlamentosunun ilk toplantısı bugün Viyana Belediye Binası’nın balo salonunda gerçekleşti. Toplantıda 200 çocuk hazır bulundu. Ludwig ve Wiederkehr onlara Viyana’yı en çocuk dostu şehir haline getirecekleri sözünü verdi. Bu yöndeki çabaların Viyana’nın çocuk ve gençlik stratejisinde yer aldığını vurguladılar.

“Viyana’daki çocuklar ve gençler, seslerinin duyulduğunu ve ciddiye alındığını bilerek büyümelidir. Kriz zamanlarında bile çocukların ve gençlerin ihtiyaçlarının tanınması ve dikkate alınması haklarıdır,” diye vurguladı Belediye Başkanı Ludwig. Eğitim Dairesi Başkanı Wiederkehr de gençlerin katılımının önemini vurguladı: “Çocukların kentin yönetmenleri ve bestecileri olmalarını ve öyle kalmalarını istiyoruz.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 01.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.