Viyana e-otobüslere geçiş yapıyor

Viyana şehir içi toplu ulaşım departmanı Wiener Linien, 2025 yılına kadar Viyana’da tamamen emisyonsuz çalışan dokuz otobüs hattına sahip olmak amacıyla 60 e-otobüs sipariş etti.

Viyana e-otobüslere geçiş yapıyor

Viyana Belediyesi 2040 yılına kadar iklim nötr olmak istiyor ve elektrikli otobüslere geçişin bu hedefe ulaşmaya yardımcı olması amaçlanıyor. Viyana’daki ilk e-otobüs zaten geldi.

Wiener Linien e-otobüslere geçiyor

Viyana’daki yeni e-otobüs şimdilik sadece Viyana-Liesing’deki fabrika tesislerinin çevresinde test amaçlı olarak çalışıyor. Ancak yakında dokuz e-otobüs daha gelecek. Wiener Linien’in basın sözcüsü Andrea Zefferer, Wien-Heute videosunda yeni e-otobüslerin başlangıçta Viyana’nın güneyinde yollarda olacağını açıklıyor. Gelecekte e-otobüs ile Merkez Mezarlığı’na da seyahat etmek mümkün olacak.

Viyana şehir merkezinde küçük elektrikli otobüsler

Viyana şehir merkezinde, 2A ve 3A hatlarında on yıldır küçük elektrikli otobüsler kullanılıyordu, şimdi de on iki metre uzunluğundaki yeni otobüsler bunu takip edecek. Öncekilerden daha sessiz olacak otobüslerde yaklaşık 80 yolcu için yer var. Sürücü kabininde de yeni bir özellik var: artık dış aynalar yok, bunların yerini kameralar ve monitörler alıyor. Otobüsler Viyana-Siebenhirten’deki yeni E-Yetkinlik Merkezi’nde şarj edilecek. Hidrojenle çalışan on otobüs de satın alınacak.| ©DerVirgül

Yayınlama: 19.09.2023
Düzenleme: 19.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.