“Viyana-Favoriten giderek ‘İslamcı’ oluyor”

Viyana Eyaletinin FPÖ lideri Dominik Nepp, Belediye Başkanı Ludwig’i Viyana’yı uçuruma sürüklemekle suçladı. FPÖ, Viyana’daki fiyat artışlarını, kendisine ‘sosyalist’ diyen Ludwig’in yaptığını söyledi.

“Viyana-Favoriten giderek ‘İslamcı’ oluyor”

Avusturya Özgürlük Parti Viyana Eyalet Örgütü [FPÖ Wien] Lideri Dominik Nepp, Viyana Ticaret Fuarı’nda düzenlenen Viyana FPÖ 37. Olağan Eyalet Parti Konferansı’nda SPÖ Belediye Başkanı Ludwig’i sert bir şekilde eleştirdi.

“Artık SPÖ ve Belediye Başkanı Ludwig tarafından giderek uçuruma sürüklenen güzel Viyana’mızı kurtarmak için her şey yapılmalı. Viyana Afgan ve Suriyeli tecavüzcülerin eline düşmemeli” diyen Nepp, Viyana Ludwig sosyalistlerinin onu yok etmesine izin vermeyecek kadar değerli” diye konuştu.

Korkunç fiyat artışları

Nepp, SPÖ yönetimindeki Viyana’daki korkunç fiyat artışlarına değindi. “Soyguncu Rathaus’un [Belediye Sarayı] neden olduğu fiyat artışları nedeniyle ortalama bir Viyanalı hane ayda 3.500 euro daha fazla ödemek zorunda kalıyor. Viyana, SPÖ’lülerin giderek daha fazla kazandığı ve daha az çalıştığı yer oldu. Viyanalılar FPÖ’yü en güçlü yaparsa gelecek yıl Viyana’da kuvvet uygulayacağım ve belediye başkanı olacağım, ardından 48 saat içinde tüm bu artışları geri çekeceğim ve 2020 seviyesinde donduracağım” dedi.

Viyana’nın sorunlu sağlık sistemi de ele alındı. “Viyana devlet hastanelerindeki felaket koşullarının sonuçları, doktorların ve hemşirelerin toplu işten çıkarılması, hastane odalarının aşırı kalabalık olması ve ameliyathanede uzun bekleme süreleridir. Bu kesinlikle SPÖ’nün yarattığımız bir sefalet! Ancak SPÖ harekete geçmek yerine, sağlık sistemimizden daha da fazla göçmen yararlanıyor “Avusturya vatandaşları artık gerekli bakımı alamıyorken, sağlık tesislerimiz buna rağmen aşırı doluyor. Bu nedenle, SPÖ Belediye Başkanı Ludwig’in politikaları yaşamı tehdit ediyor” dedi.

Nepp ayrıca Viyana’daki ıssız ve bakımsız belediye evlerini de eleştirdi. “Harabeye dönmüş apartman daireleri ve biriken milyonlarca Euro’luk yenileme yükünün yanı sıra, Viyanalıların ucuz bir daire kiralaması artık mümkün değil; sığınmacılar ve ikincil korumaya hak kazananlar ise hemen belediye evlerine taşınabiliyor” dedi.

“Viyana-Favoriten giderek ‘İslamcı’ oluyor”

Nepp iltica ve göç konusuna oldukça fazla yer ayırdı. “Viyana giderek uluslararası sığınmacı suçlarının mekânı haline geliyor. Tüm bölgeler tecavüzlere, bıçaklamalara, kavgalara ve çete şiddetine sahne oluyor. Favoriten giderek ‘İslamcı’ olurken, Belediye Başkanı Ludwig belediye binasının kulesinden uzaktan seyrediyor.

Ben şuna inanıyorum: “Viyana halkının kendilerini koruyan ve açık bir şekilde iktidar sözü veren bir belediye başkanına ihtiyacı var ve bunu istiyor: Viyanalılar sığınmacıların, suçluların, kadın düşmanı ve çocuk tacizcilerinin yasa dışı göçüne karşı!”

Nepp, başta federal parti başkanı Herbert Kickl olmak üzere tüm yetkililere ve meslektaşlarına teşekkür etti. “Birlikte başarılı olacağız! Önce AB seçimlerinde tek kırmızı-beyaz-kırmızı vatansever, adayımız Harald Vilimsky ile, ardından Halk Şansölyesi Herbert Kickl ve 2025’te Viyana’da Halkın Belediye Başkanı ile” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.