Viyana hakkında gereksiz bilgilerden vaz geçin | Kesinlikle bilmediğiniz gereken 10 gerçek

İster Viyana’nın en eski kahvehanesi ister şehrin en ilginç müzesi ya da gerçek isminin nereden geldiği olsun: Burada Viyana hakkında kesinlikle bilmediğiniz on gerçeği bulacaksınız.

Viyana hakkında gereksiz bilgilerden vaz geçin | Kesinlikle bilmediğiniz gereken 10 gerçek

Bir sonraki sohbetinizde gereksiz bilgilerle puan toplayanlara karşı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Viyana hakkındaki bu on gerçeği hatırlamalısınız:

Dünyanın en eski hayvanat bahçesi Viyana’da bulunmaktadır ve 1752 yılında kurulmuştur.

Bugün Schönbrunn Hayvanat Bahçesi 700’den fazla hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Viyana’da sadece “tuvaletler” konusuna adanmış bir müze bulunmaktadır.

Viyana-Mariahilf’teki Mollardgasse 87 adresinde bulunan “Klo-Museum” farklı dönemlere ve ülkelere ait tuvaletleri sergilemektedir.

Yaklaşık 1717 yılına kadar “Zum goldenen Greif” [Altın Griffin] olarak adlandırılan “Alte Feldapotheke” [Eski Tarla Eczanesi] Viyana’daki en eski eczanedir. Eczacı Albrecht daha 1320 yılında Gültenbuch’a kaydedilmiştir.

Wiener Schnitzel Viyana’da değil Milano’da icat edilmiştir. Snitzelin Viyana’da popüler hale gelmesi 19. yüzyıla kadar sürmüştür.

Dünyanın en eski eğlence parkı olan Viyana Prater, Viyana’da yer almaktadır ve 1766 gibi erken bir tarihte açılmıştır. Prater, diğer şeylerin yanı sıra 1897 yılında inşa edilen dönme dolabıyla da ünlüdür.

En eski Viyana tramvayı, aynı zamanda şehirdeki havai hatlı ilk elektrikli tramvay olan ve 28 Ocak 1897’de hizmete giren Hat 5’tir.

İlk Viyana kahvehanesi 17 Ocak 1685 tarihinde Ermeni Johannes Deodat [Diodato] tarafından Rotenturmstraße 14 adresinde, o zamanlar Haarmarkt’taki Hachenberg Evi olarak bilinen yerde açılmıştır.

Hackney arabasının adı Fransızcadan alınmıştır; Paris’teki en eski duraktan [1662], Rue Saint Fiacre’den veya oradaki bir handan türediği söylenmektedir. Hackney arabası 1670 civarında Viyana’nın şehir içi trafiğinde yaygınlaştı.

Viyana’daki en eski mezarlık, Aziz Stephen Katedrali’nin çevresinde bulunan “Stephansfreithof” idi.

Daha sonraki Stephansfreithof alanında bulunan en eski ortaçağ mezarları 9. yüzyıla tarihlendirilebilir. İmparator I. Maximilian 1510 yılında Aziz Stephen’s Freithof’a defin işlemlerinin durdurulmasını emretmiş, ancak bu karar I. Ferdinand dönemine kadar uygulanmamıştır.

Mozart’ın mezarı Viyana’nın St. Marx bölgesindedir. Ancak mezarının mezarlıktaki yeri tam olarak bilinmemektedir.

Mozart’ın naaşı 6 Aralık 1791 günü akşam saatlerinde şehir dışındaki Aziz Marx mezarlığına nakledilmiştir. Defin işlemi “genel basit bir mezarda” gerçekleşti.|©DerVirgül

Yayınlama: 01.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.