Viyana’da karbon monoksit kazası | Bir ölü, iki yaralı

Viyana’da müstakil bir evde meydana gelen karbon monoksit kazasında bir kişi öldü ve diğer iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Viyana’da karbon monoksit kazası | Bir ölü, iki yaralı

Viyana-Floridsdorf’taki karbon monoksit kazasının nedeninin acil durum jeneratörü olduğu düşünülüyor.

22 ve 23 yaşındaki iki genç, 54 yaşındaki babayı evde hareketsiz halde buldu ve hemen hayata döndürme çalışmalarına başladı. Aynı zamanda acil servisleri aradılar.

Sağlık görevlileri olay yerine ulaştığında, karbon monoksit uyarı cihazları hemen alarmı çalıştırdı. Daha sonra itfaiye teşkilatı, solunum koruması kullanarak binada kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. Yüksek CO konsantrasyonu nedeniyle tüm pencereler açıldı ve basınçlı havalandırma cihazı kullanıldı.

Kazaya muhtemelen binadaki acil durum jeneratörünün çalışması neden oldu. Kesin koşullar hala araştırılıyor. Kazada 54 yaşındaki adam olay yerinde hayatını kaybetti. İki genç, tedavi için hastaneye götürüldü.

Karbon monoksit (CO), havayla aynı yoğunluğa sahip, görünmez ve kokusuz bir gazdır. Şiddetli karbon monoksit zehirlenmesi organizmanın iç boğulmasına neden olur. Gaz, kan pigmenti olan hemoglobine güçlü bir şekilde bağlanıyor ve uzmanların tespit ettiği gibi, küçük miktarlarda bile oksijen taşınmasını engelliyor. Semptomlar bulantı, kusma ve baş ağrısıyla başlar.

Yakıtların eksik yanması esas olarak karbon monoksit üretir. İtfaiyeye göre yanmalı motora sahip cihazlar öncelikle dış mekanda kullanıma yöneliktir. Binalarda kullanılmaları durumunda egzoz gazlarının uygun şekilde dışarıya atılması önemlidir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 16.12.2023
Düzenleme: 16.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.