Viyana kent merkezine araçla girmek yasaklanıyor

Habsburg Hanedanının yaşam alanı olan 1. Viyana Bölgesi, trafiğe kapatılması planlanıyor. Kentin merkezine araçla sadece orada oturan aristokratların torunları ve yetkili kişiler girebilecek.

Viyana kent merkezine araçla girmek yasaklanıyor

Çarşamba günü Viyana’da trafiği sakinleştirmek amacıyla kamera tabanlı kontrollerin yapılmasına onay verilmesi yönünde baskılar yeniden ortaya çıktı.

İlerleyen süreçte 1. Viyana Bölgesine girişler kısıtlanacak. Şehir merkezine sadece sakinlerin, yetkili kişilerin veya aracını garaja park eden kişilerin girmesine izin verilecek. Erişim sınırları kameralarla takip edilecek, plakalar fotoğraflı olarak kayıt altına alınacak. Ancak trafiği sakinleştirmek amacıyla kamera tabanlı kontroller için Karayolu Trafik Kanunu’nda değişiklik gerekiyor.

Bu tür otomatik izlemeyi kullanma olasılığı Karayolu Trafik Kanunu’nda [StVO] yapılan en son değişiklikte bulunmuyor. Viyana Ulaştırma Kenti Meclis Üyesi Ulli Sima’ya (SPÖ) göre federal koalisyonun bu konuda anlaşmaya varması pek olası değil. ÖVP, görünüşe göre Ulaştırma Bakanı Leonore Gewessler’in (Yeşiller) önerilerini kabul etmedi ve Sima’nın tespitine göre haklıydı. Çünkü değişiklik taslağında gösteriler ve büyük etkinlikler sırasında görüntü işleme tesislerinin kapatılması ve para cezası verilmemesi gerektiği belirtiliyor. Yani yürüyüş ve protesto gösterilerinde bu güvenlik kameraları kullanılmamalıdır.

Uyguladan endişe duyan insan hakları savunucuları, gösteri ve protesto etme hakkının kayıt altına alınması, olası şiddet olayları esnasında emniyet birimlerinin kendi imkanlarıyla yapabileceği bir uygulamadır denirken, diğer yandan, bölgeye giren araçları kayıt altına alan kameralar, göstericileri kayıt altına almakta kullanılmaz dendi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 21.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.