Viyana Lorenz Böhler Hastanesi’nin kapatılmasına karşı protesto

Viyana’da sendika bu sabah Viyana-Brigittenau’daki Lorenz Böhler Hastanesi’nin kapatılmasını protesto ediyor.

Viyana Lorenz Böhler Hastanesi’nin kapatılmasına karşı protesto

AUVA inşaat ve yangından korunma önlemleri almak istiyor. Uzmana göre yangından korunma konusunda büyük eksiklikler olduğu için hızlı çözüm gerekiyor. Ancak çalışan temsilcileri bu yaklaşıma karşı çıkıyor. Kapanmanın bu kadar çabuk olması gerektiğinden şüphe ediyorlar.

Uzmana göre, bariz yangından korunma eksiklikleri yalnızca birkaç hafta önce keşfedildi. Anlaşmanın nisan ayına kadar gerçekleşmesi gerekiyor. O zamana kadar Viyana itfaiye teşkilatı hastanede hazır bulunacak. Kapanma sırasında, AUVA Travma Merkezi Meidling ve Viyana Genel Hastanesi’nde tedavi hizmetleri verilecek. AUVA’ya göre, daha fazla kapasite sağlamak için Viyana eyalet yönetimiyle de görüşmeler sürüyor. Herhangi bir işten çıkarma planının olmadığı garanti edildi.

Personel temsilcilerinin görüşüne göre daha uzun bir geçiş dönemi mümkün olabilir. Son zamanlarda kapatmanın gerçekten gerekli olup olmadığını kontrol etmek için daha fazla rapor talep edildi. Protestolar saat 08.30’da ana giriş önünde başladı. Diğerlerinin yanı sıra Sendika GPA başkanı Barbara Teiber ve tıp derneği başkanı Johannes Steinhart’ın konuşma yapacağı da duyuruldu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.