Viyana polisi, ”masaya bu bir soygundur” notunu bırakan ve üç soygun gerçekleştireni arıyor

Salı öğleden sonra Viyana-Liesing’deki Riverside Alışveriş Merkezi’nde çok sayıda çalışan ve müşterinin şubede olduğu bir anda banka soygunu yaşandı. Polis, soygunu pazartesi günü gerçekleşen iki soygun ile bağlantılı olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Viyana polisi, ”masaya bu bir soygundur” notunu bırakan ve üç soygun gerçekleştireni arıyor

Olay, saat 14.15 sıralarında Breitenfurter Strasse’deki alışveriş merkezinde meydana geldi. Banka çalışanlarına göre, kimliği bilinmeyen adamın ateşli silah olduğuna inanılan bir şeyi gösterdiği ve paranın teslim edilmesini talep etmek için bir not kullandığı söyleniyor. Daha sonra faile nakit para verildi ve bu parayla bilinmeyen bir yöne kaçtı. Polise göre, şu anda geniş çaplı bir insan avı sürüyor. Olayda kimse yaralanmadı.

Riverside Banka Soyguncusu açıklaması

Aranan failin 30 ila 35 yaşlarında ve 170 cm boyunda bir erkek olduğu belirtildi. Yeşil kapüşonlu bir ceket, beyaz çizgili mavi eşofman, beyaz ayakkabılar ve siyah bir eşarp giydiği söyleniyor. Eşarbını yüzüne kadar çekmişti.

İlgili bilgileri 01-31310-33800 numaralı telefondan Viyana Eyalet Kriminal Polis Ofisi’nden (isimsiz olarak da) talep edilemekte.

Viyana’da çok sayıda soygun: Seri soyguncular hareket halinde mi?

Pazartesi günü iki soygun gerçekleşti. Viyana-Donaustadt’ta bir finans kurumuna yapılan ilk soygunda fail, sadece bir danışma bankası olduğu için fena halde başarısız oldu.

Fail, Favoriten’deki bir benzin istasyonundaki başka bir soygunda daha başarılıydı. Bu saldırıların aynı fail tarafından gerçekleştirildiği göz ardı edilmiyor. Burada da soyguncu, masanın üzerine bunun bir soygun olduğunu ve para istediğini belirten bir not koyarak harekete geçti. Basın sözcüsü Philipp Haßlinger’e göre, bugünkü suçun diğerleriyle bağlantılı olup olmadığı şu anda inceleniyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 12.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.