Viyana polisi, nargile kafelere baskın düzenledi

Kapalı alanda sigara ve nargile tüketiminin yasak olduğu Avusturya’da, polis yasadışı saydığı nargile kafelere çeşitli zaman dilimlerinde baskın düzenliyor. Viyana’da son yapılan baskında, polis itfaiyeye haber vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Viyana polisi, nargile kafelere baskın düzenledi

Cuma günü, Viyana- Rudolfsheim-Fünfhaus’daki on nargile kafede, Viyana Belediyesi Acil Önlemler Grubu’nun polis, mali polis, MA 59 (pazar ofisi) ve ÖGK sağlık sigortası şirketi ile birlikte düzenlediği özel bir operasyon sırasında yasadışı nargile içimi tespit edildi.

Sofortmaßnahmen grubunun Pazartesi günü bildirdiğine göre, kapalı alanda sigara içme yasağının yanı sıra izinsiz ticaret, acil çıkışların engellenmesi ve eksik fiyat etiketleri nedeniyle çeşitli cezai işlemler yapıldı.

Yasadışı nargile ocağı bulunan işletme tahliye edildi

Buna ek olarak, kafelerden birinde izinsiz bir nargile ocağı tespit edilmiştir. Yetersiz havalandırma ve nargile ocağının çalışması sırasında CO değerinin önemli ölçüde artması nedeniyle, kafe itfaiye eşliğinde derhal tahliye edildi.

Viyana Belediyesi acil müdahale ekibi başkanı Walter Hillerer, “Çok sayıda rapor ve bir nargile salonunun tahliye edilmesi açık bir sinyaldir: özellikle konuklar ve personel için potansiyel bir tehlike oluşturuyorsa, geçerli düzenlemelerin ihlal edilmesine müsamaha gösterilmeyecektir” dedi.|© DerVirgül

Yayınlama: 05.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.