Viyana polisi şehir içinde hız yapan iki araca el koyacak

Viyana polisi şehir içinde hız yapan iki araca el koyacak

Viyana polisi cumartesi günü geç saatlerde aşırı hız yapan iki kişiyi yakaladı. Her ikisinin de büyük para cezaları ve hatta arabalarını kaybetmeleri bekleniyor.

Viyana polisinin bölgesel trafik departmanı cumartesi akşamı çok sayıda mobil radar cihazı kurdu. Viyana-Floridsdorf’ta, bir sürücünğn akşam 20:40 civarında Brünnerstrasse’de saatte 119 kilometre hıza ulaştığı tespit edildi.

Öte yandan, Doğu Otoyolu (A4) Schwechat istikametinde saat 22.50 sıralarında bir sürücü, aracını izin verilen 80 km/saat hız yerine 159 km/saat hızla sürdüğü tespit edildi.

Arabalar açık arttırmayla satılabilir

Viyana polisine göre her iki durumda da ölçüm toleransları zaten düşülmüş durumda. Hız sınırını aştıkları için korkunç cezalar beklemek zorunda oldukları için hız yapanlar için işler artık daha da zorlaşabilir. Araçlara el konulması ve aşırı hız yapan sürücünün ömür boyu ehliyetine el koyma riski söz konusu olabilir.

Editörün notu: “Avusturya’da 1 Mart 2024’ten itibaren, Karayolu Trafik Kanunu’nda (StVO) yapılan 34. değişiklikle birlikte, yerel bölgelerde hız sınırını 80 km ve şehir dışında 90 km üzerinde aşarsanız, araca el konulabilecek ve ardından açık artırmayla satılacak.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 28.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.