Viyana polisi, “tecavüze teşebbüs” etti diye masum birinin fotoğrafını mı yayınladı?

Geçtiğimiz günlerde Viyana polisi, “tecavüze teşebbüs” ettiği gerekçesiyle aranan bir kişinin fotoğrafını basına servis etti. Fotoğrafın sahibi hemen polise gitti… O kişi Der Virgül’ü aradı.

Viyana polisi, “tecavüze teşebbüs” etti diye masum birinin fotoğrafını mı yayınladı?

Viyana’da bir kadın, kendisinin takip edildiğini ve son haddede adamın kendisine tecavüz etmeye yeltendiğini, ancak karşı koyması ve bağırmasından sonra adamın kaçtığına dair suç duyurusunda bulundu.

Kadının verdiği eşkal üzerinden araştırma yapan polis, rutin güvenlik görüntüleri taramasından bulduğu ve büyük bir ihtimalle kadına teyit ettirdiği, bir kişinin metro içerisinde güvenlik kameraları tarafından çekilmiş fotoğrafını medya kuruluşlarına aranıyor diyerek servis etti.

Bizim de yayınladığımız haberin ardından fotoğrafın sahibi, avukatıyla birlikte polise gittiği belirtildi. Avusturya Haber Ajansı APA’nın haberine göre, savcılığın izniyle polise giden adam serbest bırakıldı.

“Beni rezil ettiler!”

Öte yandan, polis bülteni ve APA tarafından yayınlanan fotoğraflı haber, Der Virgül ve DV’ya abone olan haber sayfalarında yayınlandığını gören adam, Der Virgül’den Adem Hüyük’ü arayarak, kendisinin böyle bir şey yapmadığını ve polise müracaatta bulunduğunu söyledi.

Haberi ve fotoğrafın kaldırılmasını talep eden adam, tecavüz edilmek istenen mağdur kadınla yüzleştirildiğini ve kadının, “bu değil” ifadesinden sonra serbest bırakıldığını ifade etti.

Çok mağdur olduğunu söyleyen adam, “beni rezil ettiler! Benim çocuklarım, ailem var” diyerek yetkililerden dert yandı.

Şimdi merak edilen, polis emin olmadığı durumlarda bir failin fotoğrafını, özellikle yüz kızartıcı suçlama yaparak yayınlayabilir mi? Ayrıca yayınlarsa, bunun özrü nasıl olur? | ©DerVirgül

Yayınlama: 14.09.2023
Düzenleme: 14.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.