Viyana polisinden yasa dışı fuhuşa karşı operasyon | 170 suç duyurusu

Viyana polisinden yasa dışı fuhuşa karşı operasyon | 170 suç duyurusu

Viyana polisi, Nisan ve Mayıs aylarında Viyana’daki özel apartman dairelerinde yasadışı fuhşa karşı yapılan çok sayıda önemli operasyonda 170 suç duyurusu yapıldı.

Polisin Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, kapsamlı operasyonların tetikleyicisi, özel apartman dairelerinde yasa dışı seks hizmetleri sunulmasına ilişkin internette artan sayıda reklam ve Şubat ayında Viyana’da bir adamın üç seks işçisine yönelik ölümcül bıçaklı saldırılarıydı.

Viyana’da 53 dairede denetim: Hijyen eksiklikleri ve yasa dışı faaliyetler

17 günlük operasyonda 53 dairede kontroller yapıldı. Viyana Fuhuş Yasası’nın ihlali nedeniyle 170 rapor sunuldu. Polis, “Diğer şeylerin yanı sıra, apartmanlardaki hijyen koşulları da geçerli standartlara uygun değildi” dedi. Dairelerden on tanesi olay yerinde polis tarafından kapatılarak mühürlendi. Ev sahipleri ve mülk sahiplerinin fuhuş için bir daire sağladıkları bildirildi.

Bildirilen 80 kadının yaşları 19 ile 48 arasındaydı. Bunlar çoğunlukla Romanya, Macaristan, Bulgaristan, İspanya, Sırbistan’dan geldi.

Altı dairede de uyuşturucu ele geçirildi. Avusturya’da yasa dışı kaldıkları gerekçesiyle sekiz kadın tutuklandı. Yargıç olarak görev yapan polis avukatları da olay yerinde toplam 57.000 Euro’luk cezalar verdi. Bir vakada şüpheli insan kaçakçılığıyla bağlantılar da tespit edildi. Polis, “Öncelik kontrolleri önümüzdeki birkaç ay içinde daha yoğun bir şekilde gerçekleştirilecek” dedi. |© DerVirgül

Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.