Viyana Prater’de yaz sezonu başladı

Avusturya’nın Viyana şehrinde bulunan bir cazibe merkezi olan Vienna Prater, 2024 yaz sezonunun ilk hafta sonunu tamamladı. İlk haftanın ziyaretçisi cumhurbaşkanı oldu.

Viyana Prater’de yaz sezonu başladı

Prater Wien GmbH ve Viyana Prater Derneği’ne göre bu süreç “çok iyi” gitti. Edinilen bilgilere göre tüm ziyaretçilerin şimdiden yaz sezonunun başlamasını sabırsızlıkla bekledikleri açıkça görülüyordu. Bu yıl için de yeni özellikler duyuruldu ve önümüzdeki çarşamba günü sunulacak.

Viyana Prater’in üst düzey ziyaretçileri

Cumartesi günü tesiste önemli bir konuk vardı: Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen.

| Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen

Cumhurbaşkanı prater gezisinde vatandaşlarla sohbet ettiği görüldü.

Cazibe merkezi Prater

Prater, çok çeşitli eğlence imkanları ve etkinlik alternatifleri ile güzel bir gün geçirmek için doğru tercih olarak nitelenir.

Büyük bir lunaparka sahip olan Prater’de 250’den fazla eğlence aletleri bulunmaktadır. Atlı karınca, roller coaster, hız treni bu aletlerden sadece bir kaçıdır.

Top fırlatma ve atış kabinleri bölümleri de oldukça ilgi çekicidir. Dünyaca ünlü ve artık Viyana ile anılan dev dönme dolap ise ikonlaşmış bir sembolüdür.

Ayrıca alanda 60’dan fazla cafe ve restoran bulunmaktadır. Prater’in bu bölümünü Wurstelprater olarak adlandırılmıştır. Lunaparkın hemen yanında eskiden imparatorların avlandıkları alan olarak kullanılan geniş ormanlık alan bulunur.

Yeşil Prater, Praterstern’den Lusthaus’a uzanan ana cadde olan Hauptallee’de, çayırlara ve yoğun çalılıklara sahiptir. Bu ihtişamlı ormanlık alanda en çok ilgi gören bölüm ise kestane ağaçlarının olduğu kısımdır.

Çocuklar için oyun alanlarına sahip olan parkta, gençler BMX’te ve paten pistinde vakit geçirebilmektedirler. Alanda plaj voleybolu sahaları da mevcuttur. Kışın ise kar topu oynamak için yeterli genişlikte bir alan sunulmaktadır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.