Viyana şehir merkezi Nevruz Festivali nedeniyle trafiğe kapatılıyor

Çarşamba akşamı yapılacak olan Nevroz bayramı kutlamaları nedeniyle, Viyana Ring Bulvarı trafiğe kapatılacak.

Viyana şehir merkezi Nevruz Festivali nedeniyle trafiğe kapatılıyor

Viyana’daki Kürt toplumu geleneksel Nevroz bayramını çarşamba akşamı şehir merkezinde düzenlenen gösteriyle kutlayacak. ÖAMTC, özellikle Ring Bulvarının kapanması ve trafik aksaklıkları hakkında bilgi verdi.

Kürtlerin ve birçok halkın Nevroz bayramı 21 Mart arifesinde kutlanıyor ve baharın başlangıcı müjdeleniyor. Bunun bir parçası olarak 20 Mart Çarşamba akşamı Viyana şehir merkezinde bir gösteri alayı gerçekleştirilecek. ÖAMTC’ye göre yol kullanıcılarının saat 19.00’dan itibaren trafik sıkışıklığını beklemesi gerekiyor. Festival esnasında opera ile üniversite arasındaki Ring Bulvarı kapalı olacak.

Aşağıdaki sokaklarda trafik sıkışıklığı ve zaman kaybı planlanmalıdır: Schwarzenbergplatz ile Landesgerichtsstrasse arasındaki Lothringerstrasse ve Zweierlinie’de, Linke Wienzeile ve ringe giden erişim yolları. Bu güzergâhların kullanılmaması öneriliyor.

Kökenleri İran kültürüne dayanan Nevruz (veya Nevruz) Yeni Yıl Festivali, Balkan Yarımadası, Karadeniz Bölgesi, Kafkaslar, Orta Asya ve Orta Doğu dahil olmak üzere dünya çapında 300 milyondan fazla insan tarafından kutlanıyor. Her yıl 20 veya 21 Mart’ta gerçekleşir ve başlangıcı ekinoksun zamanlamasına bağlı olarak değişir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.