Viyana şehir merkezine kimliksiz gitmeyin!

Başkent Viyana’da olası bir saldırı nedeniyle, şehir merkezinde olağanüstü bir güvenlik önlemi alındı. 1. Viyana Bölgesinde gezmek isteyenler, yanlarına fotoğraflı bir kimlik belgesi almaları gerekmekte.

Viyana şehir merkezine kimliksiz gitmeyin!

İslamcı bir grubun Köln ve Viyana’da Noel’de saldırı planladığı şüphesiyle başlatılan soruşturmalarda Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4 kişi gözaltına alındı.

Viyana Aziz Stephen Katedrali’nin potansiyel bir saldırı hedefi olduğu söylendi.

Viyana savcılığı, Viyana’nın yanı sıra Köln ve Almanya’daki saldırı planlarını tartıştığı söylenen ülke çapındaki İslamcı bir ağın parçası olduğu anlaşılan dört terör zanlısının tutuklandığını doğruladı. Ancak, yetkililer, şu anda Viyana’da bir saldırının yakın olduğuna dair hiçbir belirti yok diye ekledi.

Viyana polisi 1. Viyana bölgesindeki Noel pazarlarında olağanüstü önlemler aldığını duyurmuştu. Şu sıralar uzun namlulu silahlarla donatılmış özel hareket timleri şehrin kritik noktalarında boy gösteriyor.

Polis, çok sayıda nokta kontrollerinin yapılacağını ve gerektiğinde rastgele veya şüpheli tavırlar sergileyenlerinde kimlik kontrollerinden geçirileceğini belirtti.

Bu nedenle şehir merkezinde özellikle Noel pazarlarını gezmek istiyorsanız, fotoğraflı bir kimlik belgenizi yanınızda taşımanız gerekmektedir. | ©DerVirgül

Yayınlama: 24.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.