Viyana Tabipler Birliği şehir merkezinde gösteri yaptı

Pazartesi günü yüzlerce doktor ve hastane çalışanı Viyana Tabipler Birliği tarafından düzenlenen protesto yürüyüşüne katıldı.

Viyana Tabipler Birliği şehir merkezinde gösteri yaptı

Şiddetli soğukta Viyana şehir merkezinde toplanan protestocular, gerekli reformları ve maaş ayarlamalarını talep etmek için işaretler ve düdükler kullandı.

Tabipler Birliği “daha fazla takdir” için protestoda bulundu

Protesto yürüyüşü saat 15:00’ten kısa bir süre önce Neuer Markt’tan başladı. Güzergâh ilk olarak Albertina’yı geçerek Ring’e uzandı, oradan kortej Ring boyunca Viyana Belediye Binası’nı geçerek Schottengasse’ye ve son olarak Freyung ve Graben üzerinden Stock im Eisen Platz’a yürüdü, burada son miting saat 16:00’da planlandı.

Doktorlar, bir kısmını kendilerinin tasarladığı tabelalarda “daha fazla takdir”, “eğitim için daha fazla zaman” çağrısında bulundu veya “bölümlerin kapatılmasına” ve aşırı bürokrasi olarak gördükleri duruma karşı uyarıda bulundu.

Viyana Tabipler Birliği yüzde 30 daha fazla maaş talep ediyor

Tabipler Birliği, maaş anlaşmalarına varılmasından ve belediyenin devlet hastanelerinde daha yüksek ikramiyeler duyurmasından etkilenmedi. Yüzde 30 daha fazla maaşın yanı sıra yüzde 30 daha fazla personel, yüzde 30 daha fazla hasta zamanı ve yüzde 30 daha az bürokrasi gibi yapısal reformlar da gerekiyor dendi.

Çalışan doktorlar kürsüsü başkanı Stefan Ferenci, Viyana belediyesinin sunduğu önlemleri “sis bombası” olarak nitelendirdi. Maaş anlaşmaları maaşları “piyasaya uygun” hale getirmek için yeterli değil. Son zamanlarda kamu sektöründeki ve sosyal ekonomideki çalışanlar için sözleşmeler yüzde on sınırının biraz altındaydı. Tartışma, son yıllardaki enflasyon oranının altındaki anlaşmalardan sonra bunun en iyi ihtimalle enflasyonu telafi edeceği yönünde.

Bugünkü protesto hastanelerde herhangi bir aksamaya neden olmadı. Grip ve Corona göz önüne alındığında, şu anda “klasik bir grev” de sorumsuzluk olacaktır dendi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.