Viyana U6 ve U4 metro hatları kapatılıyor

Viyana Belediyesi toplu taşıma departmanı “Wiener Linien” bugün yaptığı açıklamada, U6 ve U4 metro hatlarındaki kapsamlı yenileme çalışmalarının haziran ayında başlayacağını duyurdu.

Viyana U6 ve U4 metro hatları kapatılıyor

U6 ve U4 metro hatlarındaki kapsamlı yenileme çalışmalarının haziran ayında başlayacak. Bu nedenle Ekim ayına kadar yolcular için kısıtlamalar olacağı duyuruldu.

Temmuz ayında U4 hattı Schwedenplatz ve Schottenring arasında çalışmayacak.

U6 daha da modernize ediliyor ve Floridsdorf istasyonunda yeni raylara ve yeni bir dönüş alanına kavuşacak. Wiener Linien, 2021 yazından bu yana Franz-Josefs-Kai bölgesindeki U4 hattının tünel tavanını yenilemekte. Bu yaz, inşaat çalışmaları son tura girecek. U6 üzerindeki çalışmalar haziran ayında iki hafta sonu gerçekleştirilecek.

9 Haziran Cuma günü saat 22:00’den 11 Haziran Pazar günü kapanış saatine kadar ve 16 Haziran Cuma günü saat 22:00’den 18 Haziran Pazar günü kapanış saatine kadar U6 sadece Siebenhirten ile Neue Donau arasında çalışacak.

Yolcular Jägerstraße ile Floridsdorf arasında 31 numaralı tramvay hattına ve Handelskai ile Floridsdorf arasında Schnellbahn’a geçiş yapabilirler. Geceleri N29, N31 hatları ve S-Bahn kullanılabilir.

Franz-Josefs-Kai yeniden iki şeritli

U4 üzerindeki tünel tavanının yenilenmesi için hazırlık çalışmaları 1 Haziran Perşembe günü başlayacak. Bu nedenle haziran ayında Franz-Josefs-Kai üzerinde Augartenbrücke ve Salztorbrücke arasındaki ilk sağ şerit kapatılacaktır. Ana inşaat çalışmaları 1 Temmuz- 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Franz-Josefs-Kai üzerinde iki şerit her zaman trafiğe açık kalacaktır.

Bu süre zarfında, tünel tavanının nem yalıtımı ve üstündeki koruyucu beton modernize edilecek ve yol yüzeyi MA28 [Yol İdaresi ve Yol İnşaatı] tarafından yenilenecek. Yayalar ve bisikletliler inşaat çalışmalarından etkilenmeyecek. Augarten Köprüsü ve Salztor Köprüsü tüm inşaat dönemi boyunca yaya olarak ya da bisikletle kullanılabilecektir.

U4’ün betonarme kirişlerinde de önemli modernizasyon çalışmaları yapılması gerekiyor. 1 Temmuz’dan 30 Temmuz’a kadar U4 iki bölüme ayrılacak: Bu süre zarfında Schwedenplatz ve Schottenring arasında çalışmayacak. Yolcular, U4 hattının bölündüğü süre boyunca Schwedenplatz’a kadar uzatılacak olan hat 1 ve hat U2Z’ye geçebilirler.

Matzleinsdorfer Platz’da, yeni U2 asansörünün inşaat çalışmaları doğrudan platformda gerçekleştiriliyor. Bu nedenle, aşağıdaki tramvay hatlarının 3 Haziran – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında Matzleinsdorfer Platz durağından geçmesi gerekecek: Hat 1, Stefan-Fadinger-Platz yönünde, Hat 18, Burggasse, Stadthalle yönünde, Hat 62, Lainz, Wolkersbergenstraße yönünde ve Badner Bahn, Baden, Josefsplatz yönünde.| ©DerVirgül

Yayınlama: 22.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.