Viyana’da 1.000 scooterin bulunduğu yasa dışı e-scooter deposuna baskın

Viyana’daki yasadışı bir e-scooter deposu, işletmecinin resmi gerekliliklere defalarca uymamasının ardından perşembe günü temizlendi.

Viyana’da 1.000 scooterin bulunduğu yasa dışı e-scooter deposuna baskın

8 Şubat’ta Viyana Belediyesi’nin Acil Durum Önlemleri Grubu liderliğindeki acil müdahale ekibi, Viyana Belediye Başkanı adına çeşitli departmanlarla birlikte çalışarak izinsiz bir e-scooter deposu ve atölyesini temizledi.

Acil durum ekibi Viyana’daki izinsiz e-scooter iş yerini temizledi

Yetkililerin uygun bir işletme ruhsatı alması için defalarca talepte bulunmasına rağmen işletmeci buna uymamıştır.

Bu nedenle, belediye bölge ofisi ve belediyenin 6, 36, 48 ve 59 numaralı birimleriyle koordineli bir şekilde hareket edilerek yaklaşık 1.000 e-scooter’ın kaldırılması organize edildi. Buna ek olarak, idari görevlerle ilgilenmek üzere sahada bir mobil ofis birimi konuşlandırıldı.

E-scooter sorunu: Viyana Belediye Başkanı ek önlemler açıkladı

Kampanyayı başlatan Belediye Başkanı Michael Ludwig yeni önlemleri açıkladı ve şunları vurguladı: “İşyerlerinin sadece yasal gerekliliklere uyması değil, aynı zamanda güvenlik standartlarını da karşılaması çok önemlidir. Aksi takdirde, insanların zarar görme riski de vardır. Şehrimizdeki e-scooter’larla ilgili durumun gelecekte nasıl düzenlenebileceğini de dikkatle inceleyeceğim” diye konuştu. |©DerVirgül

Yayınlama: 08.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.