Viyana’da 12 yaşındaki çocuk 17 kişi tarafından istismara uğradı

Viyana’da 12 yaşındaki çocuk 17 kişi tarafından istismara uğradı

Şubat-Haziran 2023 tarihleri arasında Viyana-Favoriten’de bir grup gencin cinsel istismarına uğradığı iddia edilen 12 yaşındaki kız çocuğuna ait 17 şüphelinin cep telefonlarının analizi tamamlandı.

Bu, “Puls 24″ün ilk haber vermesinin ardından savcılık sözcüsü Nina Bussek tarafından doğrulandı. Yakalanan görüntülerin, diğer şeylerin yanı sıra, gençlerin filme aldığı şiddetli yüzleşmeleri gösterdiği söyleniyor.

Fotoğraf ve videolar cinsel eylemleri gösteriyor: rıza konusunda kafa karışıklığı

Eklem fotoğrafları ve büyük miktarda esrarın da bulunduğu iddia edildi. “Puls 24″e göre bazı şüphelilerin sohbetlerde karanlık ağdan uyuşturucu almayı tartıştıkları söyleniyor. Araştırmacılar ayrıca gençlerin kızlarla cinsel ilişkiye girdiğini gösterdiği iddia edilen fotoğraf ve videolara da rastladı. Ancak bunların sorumlu reşit olmayanlar (yani 14 yaşın üzerindeki kızlar) ve rızaya dayalı temaslar olup olmadığı henüz belli değil. Eğer durum böyle olsaydı, herhangi bir suç teşkil eden davranış olmayabilir dendi.

Savcılık, şimdi sunulan değerlendirilen delilleri ayrıntılı olarak inceleyecek. Yetkililerin sözcüsü Bussek Salı akşamı, “Başka suç teşkil eden eylemlere dair herhangi bir belirti varsa, bu araştırılacaktır” dedi. Cinsel istismara ilişkin mevcut şüpheler şimdilik değişmedi. Buna göre, 16 yaşındaki bir şüpheli, suçun işlendiği sırada 12 yaşındaki çocuğa olası tecavüz nedeniyle soruşturuluyor; diğer şüpheliler, reşit olmayan bir çocuğa cinsel istismar (Ceza Kanunu’nun 207. Maddesi) ile ciddi olarak suçlanıyor.

Ciddi iddialara rağmen şüpheliler serbest

Sanıklardan bazıları eylemlerin bir kısmını filme alıp sosyal medya veya WhatsApp sohbetleri aracılığıyla birbirlerine göndermiş olabilir. Savcılığa göre sanıklardan hiçbiri tutuklu değil, tutukluluk gerekçesi yok. Şüpheliler arasında yaşları 14 ile 18 arasında değişen 13 reşit olmayan erkek çocuk ve 19 yaşında bir genç yetişkin yer alıyor. İki şüpheli henüz 14 yaşında değil. | ©DerVirgül

Yayınlama: 14.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.