Viyana’da 32 daireye kaçak elektrik çekilerek mültecilere kiralandı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da oturulması tehlikeli olan iki binaya, kaçak elektrik, su tesisatı ve akıntısı bahçeye verilen tuvaletler ve bodrum ve çatı katlarına kadar her metre kare yüksek fiyatlarda mültecilere kiralandığı tespit edildi.

Viyana’da 32 daireye kaçak elektrik çekilerek mültecilere kiralandı

Pazartesi akşamı Viyana-Brigittenau’daki iki sorunlu apartmanda Acil Durum Tedbirleri grubu öncülüğünde büyük çaplı operasyonlar düzenlendi. Çok sayıda ihlal tespit edildi.

Brigittenau’daki operasyona aralarında Viyana polisi, inşaat idaresi ve Wiener Netze’nin de bulunduğu çok sayıda Viyana Eyalet yetkilisi katıldı. Denetimler sırasında bodrumdan çatı katına kadar tüm mülklerin yanı sıra dairelerde tek tek kontroller yapıldı. Temizlik yönetmeliklerine, itfaiye kanununa ve yapı standartlarına uyulmasına özellikle dikkat edildi.

Elektrik hırsızlığı tespit edildi

Toplamda 32 konutta elektrik hırsızlığı tespit edildi. Şiddetli tehlike nedeniyle 23 konutun elektriği kesilmek zorunda kaldı. Acil Tedbirler grubu bir yayında, ciddi bir tehlikenin bulunmadığı ve küçük çocukların yaşadığı daireler için yedi günlük bir kayıt süresinin belirlendiğini bildirdi.

Operasyon sırasında müfettişler izinsiz duş, tuvalet kurulumları ve diğer değişiklikleri keşfettiler. Acil durum önlemleri grubunun bir sözcüsü, “Kötü kurulmuşlardı, bu nedenle su dışarı akmış ve küf oluşmuş” dedi. Mali polisi sahte şirket kurma şüphesiyle soruşturma başlattı. Kiralama, leasing ve vergi kaçakçılığı soruşturmaları da yürütülecek dendi. Evlerde 122 kişinin yaşadığı tespit edildi.

Dairelerde Suriyeli mülteciler yaşıyor ve daireler korkunç fiyatlara kiralandığı da yapılan soruşturmayla açıklığa kavuşturuldu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 26.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.