Viyana’da 4000 kişi Filistinlilere destek yürüyüşü yaptı

Viyana’da Filistin yanlısı bir gösteri düzenlendi. Yasaklı sloganların kısmen atıldığı yürüyüşe herhangi bir müdahale olmazken, yürüyüş güzergâhındaki Starbucks ve McDonald’s’ protesto edildi.

Viyana’da 4000 kişi Filistinlilere destek yürüyüşü yaptı

Cumartesi günü Viyana Christian-Broda-Platz’dan başlayan yürüyüş, Mariahilfer Strasse üzerinden Heldenplatz kadar sürdü. Burada yapılan mitingle son bulan gösteride herhangi bir olay yaşanmazken, polis zaman zaman yasaklı sloganların atıldığını belirti.

| Haberin videosu: 

Yaklaşık 4000 bin kişinin katıldığı yürüyüşte İsrail’in saldırılarda ölen çocukların fotoğrafları taşınırken, sembolik çocuk tabutları katliamın boyutlarını göstermek için yürüyüşte taşındı.

“Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e Filistin’e özgürlük” çağrısı yapan sloganın atıldığını gösteren videoların olduğunu belirten polis, bu sloganın Avusturya’da yasak olduğunu vurguladı.

Starbucks ve McDonald’s’ protesto edildi

McDonald’s savaşın başlangıcında İsrail askerlerine ve hastanelere 100.000 yemek dağıtması ve ayrıca askeri personele şu anda yüzde 50 indirim uygulaması, diğer yandan Starbucks’un İsrail yanlısı paylaşımları, Filistinlilerin tepkilerine neden olmuş ve Müslüman çevrelerce protesto edilmişlerdi.

Cumartesi günkü yürüyüş güzergâhında bulunan McDonald’s ve Starbucks protesto edildi. Mariahilferstrasse boyunca yürüyüş sırasında insanlar Starbucks ve McDonald’s’ın önünde durarak restoran yönünde taleplerini haykırdı.

Avusturya medyasının yer verdiği yürüyüş Heldenplatz’ta yapılan mitingle olaysız son buldu.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 19.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.