Viyana’da Alman Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı Antifa üstlendi

Pazartesi gecesi 20 ila 30 kişilik bir grup Viyana’nın merkezindeki Alman Büyükelçiliğine havai fişek attı. Antifa Wien hesabından,” Almanya’da yoldaşlarımıza verilen mahkumiyetler münasebetiyle sokaklara döküldük ve Alman büyükelçiliğini ziyaret ettik” dendi.

Viyana’da Alman Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı Antifa üstlendi

Pazartesi gecesi 20 ila 30 kişilik bir grup Viyana’nın merkezindeki Alman Büyükelçiliğine havai fişek atıldı. Indymedia platformundan yayımlanan mesaj, Twitter’da Autonome Antifa Wien hesabından da yayımlandı.

Mesajda,” Almanya’da yoldaşlarımıza verilen mahkumiyetler münasebetiyle sokaklara döküldük ve Alman büyükelçiliğini ziyaret ettik” denilerek, “Militan anti-faşistlere ve Kürt özgürlük hareketinden yoldaşlara Alman devletinin zulmü cevapsız kalmıyor. Sol hareketler kriminalize ediliyor ama biz yoldaşlarımızla dayanışma içindeyiz” diye devam edildi.

Bina pazartesi gecesi kimliği belirsiz kişiler tarafından havai fişek yağmuruna tutulmuştu. Görgü tanıkları 20 ila 30 kişi olduklarını söyledikleri kişileri gözlemlemişlerdir. Polise göre olayda herhangi bir maddi hasar ya da yaralanma meydana gelmedi. Yakınlardaki sarı bir çöp kutusu da havai fişeklerden zarar gördü.

Soruşturmayı yürüten Anayasayı Koruma ve Terörden Sorumlu Devlet Dairesi [LVT], olaya karışan kişiler hakkında henüz somut bir ipucuna sahip olmadığı belirtildi.

Almanya’da polisle çatışmalar

Almanya’da son günlerde göstericiler ve polis arasında defalarca çatışmalar yaşandı. Bunun nedeni, Lina E. ve üç sanık hakkında, bazıları ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığı, iddia edilen veya gerçek Neonazilere yönelik şiddet eylemleri nedeniyle verilen mahkeme kararıydı. 28 yaşındaki sanık Dresden Yüksek Bölge Mahkemesi tarafından beş yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. O tarihten bu yana Leipzig’de düzenlenen büyük protesto yürüyüşlerinde çok sayıda çatışma yaşandı.

Mektup: “Anti-faşizm yasaklanamaz”

“İtiraf mektubunda” şöyle deniyor: “Viyana’dan Leipzig’e – anti-faşizm yasaklanamaz”, Viyana’da da faşizmle her şekilde mücadele etmeye devam edecekler.
Indymedia, internet üzerindeki medya aktivistleri ve gazetecilerden oluşan, kâr amacı gütmeyen küresel bir ağdır.|©DerVirgül

Yayınlama: 06.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.