Viyana’da atlara yapılan zulüm devam ediyor

Özellikle Viyana’nın turistik bölgelerinde keyfi ulaşım ve nostalji açısından değer taşıdığı için kullanılan faytonları çeken atlar, gün geçmiyor ki yeni bir kaza geçirmesin…

Viyana’da atlara yapılan zulüm devam ediyor

Son üç yılda üç tane atın ölmesi bile başkent Viyana’da fayton turizminin yasaklanmasını sağlayamadı.

Özellikle turistik bölgelerde gezi için kullanılan faytonlara koşulan atlar, kazalar nedeni ile telef oluyor.

Bir görgü tanığına göre, 21 Ocak günü saat 13:00 sıralarında, Viyana şehir merkezindeki Tiefer Graben ve Heidenshot kavşağında bir fayton kazası meydana geldi.

Görgü tanıklarına göre at kaygan asfaltta kayarak yere yığıldı ve tekrardan ayağa kalkamadı.

Görgü tanığı tarafından uyarılan polis, Fiaker sürücüsünden hayvan kurtarma haber vermesini istedi. Yaklaşık 15 dakika sonra at kendi kendine ayağa kalkabildi.

Hayvan severler fayton turizminin tamamen yasaklanmasını isterken, bir kesim ise en azından buzlu ve karşı dönemlerde fayton sürülmesinin yasaklanmasını istedi.

Hayvan fabrikalarına karşı birlik VGT sözcüsü Georg Prinz, “Viyana’da, Ekim ayından bu yana, trajik bir fayton kazasının olmadığı neredeyse hiçbir ay geçmedi. Bu olay, bir şehrin atlara göre bir yer olmadığını gösteriyor. Tehlike her köşede pusuda bekliyor” diye eleştirdi.

VGT, arabaların ülke çapında yasaklanmasını ve acil bir önlem olarak, kara buzlanma riski varsa mutlak bir sürüş yasağı çağrısında bulundu. | © DerVirgül

Yayınlama: 23.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.