Viyana’da beşinci kadın sığınma evi açıldı

Viyana’da beşinci kadın sığınma evinin açılması ile, şiddetten etkilenen kadın ve çocuklar için 53 kalacak yeni yer açılmış oldu

Viyana’da beşinci kadın sığınma evi açıldı

Viyana’da beşinci Viyanalı kadın sığınma evi açıldı. Viyana belediyesinin pazar günü bildirdiğine göre, yeni kadın sığınma evi açıldı.

Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ], “Kadına yönelik şiddet tolere edilemez. Bu nedenle Viyana’da kendilerini acil durumda bulan kadınlar için yoğun bir ağımız var ve bu alanda etkilenen kadınlar için yeterli alan yaratmayı ve bunu yapmayı görev olarak görüyoruz” dedi.

Viyana Kadın Sığınma Evleri Dernek Başkanı Martina Ludwig-Faymann ise, “Ekonomik bağımsızlık özellikle önemli. Kadınlar kendi paralarını kazanırlarsa şiddet sarmalından daha çabuk çıkabilirler. Kadın konukevlerinde kadınların yeniden bağımsız olmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Viyana’daki beş kadın sığınma evinde kadınlar ve çocuklar için toplam 228 yer mevcuttur. Ayrıca kadın sığınma evinden sonra söz konusu kadınlara yönelik tehdidin daha az olduğu ancak bakım ihtiyacının devam ettiği dönem için 54 adet geçiş dairesi bulunmaktadır. Beşinci kadın konukevinde farklı büyüklüklerde odalar ve geniş ailelerin konaklayabileceği iki adet özel çift kişilik yaşam ünitesi bulunmaktadır.

Yemek pişirme alanına ortak bir oda eklenmiştir. Kadınların birbirleriyle temasının önemli olduğu, çünkü çoğu zaman kadınların şiddet ve erkeğin aşırı kontrollü davranışı nedeniyle tüm sosyal bağlantılarını kaybettiği belirtildi. Kadınlar, yardım görüşmeleri yoluyla istikrara kavuşturulur ve şiddet deneyimlerini rapor edebilir ve olanlar hakkında derinlemesine düşünebilir. Akut zihinsel krizlerde bile sosyal çalışmacılardan, psikologlardan ve öğretmenlerden destek bulurlar. Kadınlar hukuki konularda da desteklenmektedir.

Beşinci kadın sığınma evine 05-77-22 acil telefon numarasından gece gündüz ulaşılabilir. Diğer sorularınız için Viyana kadın sığınma evlerinin danışma merkezine gün içinde ulaşılabilir ve detaylı telefonla bilgi alınabilir: 01/512-38-39, www.frauenhaeuser-wien.at | © DerVirgül

Yayınlama: 11.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.