Viyana’da bir kuaför salonu, aşırı sağcı müşteri istemiyor!

Kuaför salonunun kapısında; “FPÖ veya AFD gibi aşırı sağcı partilere oy veriyorsanız, lütfen saçınızı başka bir yerde kestirin” yazıyor.

Viyana’da bir kuaför salonu, aşırı sağcı müşteri istemiyor!

Almanya İçin Alternatif Partisi [AFD] ve Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] gibi aşırı sağcı partileri destekleyen ve bu partilere oy verenlerin saçlarını başka bir kuaförde kestirmesini isteyen işletme, Almanya ve Avusturya’da medyanın gündeminde.

Viyana- Mariahilfer Straße yakınındaki iyi işleyen bir kuaför salonunun girişindeki bir notta şöyle yazıyor: “FPÖ/AFD’ye oy veriyorsanız lütfen saçınızı başka bir yerde kestirin. Ayrımcılığa uğradığınızı mı hissediyorsunuz? O zaman sizde bunun nasıl bir şey olduğunu anlayacaksınız.”

 

FPÖ ve AFD seçmenine yönelik bu tutumun arka planı ve notun müşterileri tarafından nasıl karşılandığı maalesef tespit edilemiyor. İşletme sahibi sorulara yorum yapmak istemiyor.

 

FPÖ’den açıklama

FPÖ’nün bölge meclis üyesi tarafından yapılan bir açıklamada, “Biz FPÖ olarak bireyin özgürlüğünü ve her türlü siyasi inanışa saygıdan yanayız. Bu tür ayrımcı ve bölücü eylemlerin normal veya kabul edilebilir görülmesine izin vermeyeceğiz. FPÖ 6. Bölge bu yaklaşımı şiddetle kınıyor ve gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunuyor. FPÖ, kuaföre ayrımcı politikalarını yeniden gözden geçirmesi ve demokratik olmayan davranışları nedeniyle özür dilemesi gerektiğini belirtti.” Açıklamada, “Özgürlük Partisi bu tür aşırı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığa karşı mücadelede her zaman ön saflarda yer alacaktır” dendi. |© DerVirgül

Yayınlama: 06.04.2024
Düzenleme: 06.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.