Viyana’da elektrik faturaları Türk restoranlarını iflasa sürüklüyor!

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da yemek sektöründe önemli bir yer edinen Türk restoranları, enerji kriziyle gelen zamlarla baş acıkmaya çalışıyor. Wien Energie’nin müşterisi olan yaklaşık 50 kişilik müşteri kapasitesi olan Türk restoranına aylık 14.500 Euro elektrik faturası geliyor…

Viyana’da elektrik faturaları Türk restoranlarını iflasa sürüklüyor!

Avusturya’da yaşanan enerji krizi, elektrik faturalarına yüzde 300’e varan artışlalar yansıdı. Hükümetin fiyatlara fren sistemi uygulaması özellikle gastronomi sektörünün işine yaramadığı görülüyor.

Başkent Viyana’da yüzlerce döner büfesi ve onlarca Türk restoranı, enerji fiyatlarının artmasından dolayı dar boğaza girmiş durumda. Artan maliyetleri fiyatlarını, yemek fiyatlarına kısmen yansıtabilen esnaf, elektrik faturalarını taksitle ödemeye çalışırken, birçoğu elektrik tedarikçisi firmaları mahkemeye veriyor.

Viyana Favoriten ilçesinde yaklaşık elli müşteri kapasitesi olan bir Türk restorana aylık 14.568 Euro elektrik faturası geldi.

Viyana Belediyesi bünyesindeki Wien Energie müşterisi olan restoran işletmecisi, bu kadar çok elektrik harcamadıklarını ileri sürerek, Wien Energie ile hukuk mücadelesi başlattı.

Restoran işletmecisi, yıllardır gastronomi işinde olduğunu söyleyerek, geçmişte ödediği faturalara atıfta bulunarak, bu yıl ve gecen yılkı faturalar arasında inanılmaz bir artış var dedi.

Türk restoran sahibi şimdi altı aylık birikmiş olan 87.408 Euro elektrik faturasını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.|©  DerVirgül

Yayınlama: 16.03.2023
Düzenleme: 16.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.