Viyana’da evlerinde ölen insanlar haftalarca fark edilmiyor!

Viyana’da birçok insanın yalnız ölme eğiliminde olduğu uyarısında bulunuldu. Başkentte insanlar genellikle haftalarca fark edilmeden evlerinde ölü olarak yatıyor. Komşunun öldüğünü, abartmana yayılan kokudan anlıyorlar…

Viyana’da evlerinde ölen insanlar haftalarca fark edilmiyor!

Olay yeri temizleyicisi Andreas Karwas salı günü yaptığı basın açıklamasında, Viyana’da birçok insanın yalnız ölme eğiliminde olduğu uyarısında bulundu. Başkentte insanlar genellikle haftalarca fark edilmeden evlerinde ölü olarak yatıyor.

“Özellikle Viyana’da pek çok insanın evlerinde tamamen yalnız ve hiçbir sosyal temas olmadan öldüğü açık. Bunu diğer eyaletlerde çok daha az fark ediyoruz” diyor Karwas.

Olay yeri temizlikçisi, “Bunlar sadece çocuksuz insanlar değil, aynı zamanda akrabaları tarafından unutuldukları için yalnız yaşayan yaşlı insanlar” diye açıklıyor. Birçok yaşlı insanın uzun yıllar boyunca tamamen izole bir şekilde ve herhangi bir sosyal temas olmadan yaşaması özellikle korkutucu. Karwas, pratikte tüm sosyal sınıfların etkilendiğini söylüyor.

Yalnızlığa yol açan genellikle aile içi çatışmalardır. Bir aile üyesinin ölümüne tamamen soğuk tepki veren akrabalar var. Olay yeri temizleyicisi, “Akrabaların ölen kişiyi doğru düzgün hatırlamaması nadir görülen bir durum değil” diyor. Bu kişilerin “dağınıklık sendromu” geliştirdikleri ya da ev işleriyle başa çıkamadıkları ve bu nedenle yıllarca tamamen dağınık apartman dairelerinde yaşadıkları da sıklıkla görülen bir durumdur.

Karwas, demografik değişimin bir sonucu olarak gördüğü Viyana’daki yaşlı neslin giderek yalnızlaştığı gerçeğine dikkat çekiyor. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.