Viyana’da faytoncular hayvan hakları aktivistlerine karşı açtığı davayı kazandı

Avusturya’da davayı açan taraf nedeniyle ilginç bir mahkeme kararı çıktı. Genelde, hayvan hakları savunucuları, hayvanlara eziyet edenlere karşı dava açardı. Bu kez faytoncular, hayvan hakları savunucularını mahkemeye verdi…

Viyana’da faytoncular hayvan hakları aktivistlerine karşı açtığı davayı kazandı

Hayvan hakları savunucuları uzun yıllardır Viyana’da faytonlara karşı mücadele ediyor.

Ahırlarında 80 at bulunan ve aile tarafından işletilen en büyük geleneksel şirket Fiaker Paul, suçlamalara ve – kendi ifadelerine göre yüzlerce şikayete – katlanmak istemedi ve “Verein gegen Tierfabriken [VGT]” Hayvan Fabrikalarına Karşı Birliği mahkemeye verdi. Çünkü dernek düzenli olarak faytonlara karşı kampanya yürütüyor.

Hayvan hakları aktivistleri, Viyana’daki fayton kazalarının videolarını, türlerine uygun bir şekilde tutulmadıkları iddia edilen ve sıcaktan çökecek kadar zayıflamış atlarla ilgili raporları yayınladı. Viyana Yüksek Bölge Mahkemesi’nin nihai kararına göre, derneğin bu iddiaları ileri sürmesine artık izin verilmiyor.

Kararda, VGT’nin “fayton atlarının Viyana’da sıcaktan dolayı tekrar tekrar çöktüğü” iddiasını yaymaktan kaçınması gerektiği belirtiliyor.

Viyana Yüksek Bölge Mahkemesi kararını Viyana Veterinerlik Ofisi’ne dayandırdı. Kararda, diğer hususların yanı sıra, çiftliklerin büyük çoğunluğunun atlarına ilk Hayvancılık Yönetmeliğinde öngörülenden daha fazla egzersiz, alıştırma ve daha büyük kulübeler sunduğu belirtiliyor. Viyana Veterinerlik Bürosuna göre, veteriner bakımı altındaki atlar eğitimli ve iyi durumdadır.

Viyana’da yaklaşık 1.200 çalışanı olan 19 fayton taksi şirketi ve 324 kayıtlı taksi atı bulunuyor. Atlar haftada dört gün çalışıyor. Fiaker Paul’e göre, hayvanlara Viyana çevresinde egzersiz ve dinlenme alanları sunuluyor. Şirkete göre, veterinerlik ofisi yılda yaklaşık 2.500 veterinerlik muayenesi gerçekleştiriyor. Ortalama olarak her at yılda sekiz kez muayene ediliyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.