Viyana’da “Filistin yanlısı” protestocular protesto edildi

Viyana’da “Filistin yanlısı” protestocular protesto edildi

Viyana Üniversitesi’nde “Filistin yanlısı” protesto kampına karşı protesto gösteri yapıldı.

“Filistin yanlısı” hareketi aktivistleri tarafından Eski Genel Hastane arazisinde kurulan protesto kampına karşı çarşamba günü öğleden sonra bir gösteri düzenlendi. Avusturyalı Yahudi Üniversite Öğrencilerinin (JöH) çağrısına uyan 70’ten fazla kişi kampın birkaç düzine metre uzağında toplanarak karşı gösteri gerçekleştirdi.

Viyana polisinin büyük birliği

Saat 15.00’ten sonra protesto kampına karşı düzenlenen miting herhangi bir olay yaşanmadan yavaş yavaş dağıldı. Başlangıçta “Filistin yanlısı” aktivistlerin tek tek karşı gösteriye karışmasının ardından büyük bir polis birliği iki grubun birbirine fazla yaklaşmamasını sağlamıştı. Ancak bu süre zarfında, özellikle de polisin karşı gösteri alanını büyük ölçekli koruyucu bariyerlerle güvence altına alması nedeniyle durum sakin kaldı.

Karşı gösteriyi düzenleyen JöH Başkanı Alon Ishay APA’ya verdiği röportajda, Hamas’la yakın bağları olan antisemit ve İslamcı taraftarların desteklediği kampa barışçıl yollarla bilinçli olarak karşı çıkmak istediklerini vurguladı. Hamas’ın İsrail’e yönelik terörist saldırısı olan 7 Ekim 2023’ten bu yana birçok “Filistin yanlısı” mitinge katıldı. Ishay, “Hiçbirinde antisemitizm ve Holokost’u inkâr eden ifadeler yoktu” dedi. Yahudi öğrenciler için durum “son derece gergindi”. Ishay, kampın “Öğrenci İntifada Kampı” olarak adlandırılmasının “tahammül edilemez” olduğunu belirtti.

“Filistin yanlısı” aktivistleri sosyal medya kanallarında daha önce duyurdukları taleplerini yinelediler. Diğer taleplerinin yanı sıra, üniversitelerin ve araştırma enstitülerinin Avrupa Savunma Fonu ve silah üreticileriyle araştırma işbirliklerini ve finansman programlarını durdurmalarını talep ettiler.| ©DerVirgül

Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.