Viyana’da hırsız çetesi yakalandı | 8 ayda 270 hırsızlık

Viyana’da bir hırsızlık çetesinin yaşları 19 ile 63 arasında değişen çok sayıda üyesi tutuklandı.

Viyana’da hırsız çetesi yakalandı | 8 ayda 270 hırsızlık

Macaristan ve Slovakya’dan gelen 11 şüphelinin, sekiz ay içinde federal başkentte gerçekleşen 270 hırsızlık olayından sorumlu olduğu söyleniyor. Çarşamba günkü polis bilgilerine göre hasar 150.000 Euro tutarında. Asıl failler 21 yaşında bir Macar ve 19 yaşında bir Slovak.

Soruşturma Kasım 2022’de Viyana’da başladı

Soruşturma, Mariahilf’teki bir daireye zorla girilmesinin ardından Kasım 2022’de başladı. Çete Temmuz 2023’e kadar aktifti. Bireysel hırsızlıklar farklı kombinasyonlarda işlendi ve sonuçta 46 suç mahalli ortaya çıktı. Eyalet Kriminal Polis Ofisi Merkez Şubesi (hırsızlık soruşturma alanı) daha sonra iki adama yönelik hedefli aramalar gerçekleştirdi; özellikle de ikisinin hareket şekillerine baktılar ve onları bulup tutuklayabildiler.

Viyana’da hırsız çetesi yakalandı

Soruşturulan şüphelilerin tümü kayıtlı olmaksızın federal bölgede bulunuyordu ve Viyana’da kaldıkları süre boyunca ara sıra tanıdıklarının dairelerinde kalıyorlardı ve burada çalınan mallar da geçici olarak saklanıyordu. Arada defalarca kendi ülkelerine geri döndüler. Çalınan mallar, suçların hemen ardından çitlere satıldı. Evde yapılan aramada hırsızlık aletleri, çalıntı eşyalar ve kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Görüşmeler sırasında asıl failler itiraf etti ve amaçlarının uyuşturucu kullanımını veya geçimlerini finanse etmek olduğunu belirtti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.