Viyana’da iklim bonusu miktarı bölgelere göre değişiyor

Viyana’da iklim bonusu miktarı bölgelere göre değişiyor

Viyana’da iklim bonusu miktarı bölgelere göre değişiyor

2024 yılı iklim primi artık belirlendi ve bir önceki yıla göre artışı da beraberinde getiriyor. Ancak Viyana’daki herkes aynı miktarda para almıyor.

2023’teki aralık yalnızca 110 ila 220 Euro arasında değişirken, bu yıl 145 ila 290 Euro oldu.

Viyana’da büyük fark

Bilindiği gibi ve her zaman olduğu gibi bonusun miktarı yaşadığınız yere göre değişmektedir. Şehirde yaşayan ve gelişmiş bir toplu taşıma ağına sahip olan insanlar, kırsal kesimde arabalarına güvenen insanlara göre daha az yardım alıyorlar.

Ancak Viyana’da da farklılıklar var, yani 16 Viyana bölgesinde geri kalanlardan önemli ölçüde daha az yararlanıyorsunuz. Kimin daha fazla, kimin daha az alacağının seçimi açıkça belli değil. Örneğin, Liesing’in 23. bölgesi Wundtgasse’de yaşıyorsanız, sokağın karşı tarafındaki komşularınızdan 50 euro daha fazla alıyorsunuz. Bu nedenle bunlar daha iyi bir toplu taşıma bağlantısına sahipler ve bu nedenle yalnızca 145 Euro alacaklar.

2 metro istasyonu ve kategori 1

Heyecan verici olan ise sadece metroya değil aynı zamanda S-Bahn istasyonuna da sahip olan Floridsdorf’un aynı zamanda iklim bonusunun ikinci kategorisine girmesi. Favoriten, Penzing ve Hernals bölgeleri dışında banliyölerde yaşayanların durumunun daha iyi olduğu gerçeği ortada. İlginç olan 17. bölge Hernals’ta sadece iki U6 metro istasyonunun bulunması. Bunlar aynı zamanda komşu Josefstadt bölgesi ile sınırda yer almaktadır. Yine de Hernals birinci kategoride olduğundan en düşük bonusu alıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 16.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.