Viyana’da kafe/restoran bahçeleri denetlendi | Yüzden fazla ihlal

Viyana’da kafe ve restoranların kaldırımlara masa sandalye koyması suretiyle bahçe oluşturması, Aralık 2023’te tüm yıl boyunca açılmasını mümkün kılan yeni yönetmelik yürürlüğe girmişti.

Viyana’da kafe/restoran bahçeleri denetlendi | Yüzden fazla ihlal

Aralık 2023’te kaldırım kafelerinin tüm yıl boyunca açılmasını mümkün kılan yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden bu yana yeme-içme işletmelerinin işletme yükümlülüğü daha katı hale geldi.

Yönetmelik, açık olan yeme-içme işletmelerinin bar bahçelerini de konukların kullanımına hazır bulundurmaları gerektiğini belirtiyor. Somut olarak bu, masa ve sandalyelerin kurulması gerektiği ve hiçbir şeyin bir araya getirilemeyeceği, istiflenemeyeceği veya engellenemeyeceği, hatta depolama alanı olarak kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Viyana Belediyesi görev gücü halihazırda 176 işletmeyi denetledi

Bu yönetmeliğe uyulmasını sağlamak amacıyla, Acil Durum Önlemleri Grubu liderliğindeki Viyana Belediyesi acil müdahale ekibi, Aralık 2023 ortasından bu yana 176 işletmeyi denetlemiştir. Sonuçlar hala harekete geçilmesi gerektiğini göstermektedir: denetlenen işletmelerden 113 kaldırım kafesi faaliyette değildir ve işletmecilerden kaldırım kafelerini düzgün bir şekilde işletmeleri istenmiştir.

Tekrarlanan suçlar para cezasının yanı sıra ruhsatın geri alınması ve en az altı ay süreyle yeniden açılmasının yasaklanmasıyla sonuçlanabilir.

Viyana Belediyesi Operasyon Ekibi Başkanı Walter Hillerer şunları vurguluyor: “Kaldırım kafeleri için yıl boyunca verilen izin daha fazla sorumluluk getiriyor. Park alanları ya da kaldırımlar genellikle bu amaçla kullanılıyor. Bu nedenle, ilgili yükümlülükleri yerine getirmeden bu ayrıcalıklardan yararlanmak haksızlık olacaktır.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.02.2024
Düzenleme: 15.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.