Viyana’da kaybolan 13 yaşındaki genç, Aşağı Avusturya’da arkadaşıyla birlikte bulundu

Viyana’da kaybolan 13 yaşındaki genç, Aşağı Avusturya’da arkadaşıyla birlikte bulundu

Mayıs ortasından bu yana kayıp olan 13 yaşındaki çocuk, Pazartesi günü polis tarafından Aşağı Avusturya’nın Viyana yakınlarındaki bir kasabasında bulundu.

Eyalet polis merkezinin bildirdiğine göre, kız en son 13 Mayıs’ta saat 17.10 civarında Viyana-Liesing’deki Anton-krieger-gasse’deki okulundan çıkarken görülmesinin ardından polis, halka açık bir arama başlattı. 17 yaşındaki erkek arkadaşı da 13 yaşındaki çocuğun yanındaydı.

Polis 17 yaşındaki gencin çevresinden bilgi aldı

Sözcü Markus Dittrich, polisin 17 yaşındaki çocuğun yakın çevresinden bilgi aldığını ve ardından ikisini bulmak için çocuğun evinde arama yaptığını söyledi. İkili kısa sürede sokakta fark edildi ve Aşağı Avusturya’daki bir polis karakoluna götürüldü. Oğlan aslında kızın sınıf arkadaşlarına bahsettiği 17 yaşındaki çocuktur. Erkek arkadaşının onu alacağını ve daha sonra ona bakacağını bildirdi.

Çocuk, 13 yaşındaki çocuğun varlığı hakkında hiçbir şey bilmek istemediği iddia edilen bir ebeveynle birlikte Aşağı Avusturya’da yaşıyor. Dittrich’e göre konu şu anda savcılıkla yakın işbirliği içinde açıklığa kavuşturulmaya çalışılıyor. 17 yaşındaki genç henüz sorgulanmadı. Olayların aydınlatılması sırasında 17 yaşındaki çocuğa karşı suç bulunup bulunmadığı da belirlenecek.

Çocuk ve gençlerin refahından sorumlu belediye dairesi 11’e (MA 11) göre, öğrenci 2023 sonbaharından bu yana sosyal eğitim amaçlı bir konut grubunda barındırılıyor. APA sözcüsü Ingrid Pöschmann, “Daha sonra ortak daireye geri dönmedi” dedi. Tesis bunun üzerine hemen polise rapor sundu. MA 11, Pazartesi günü genç kişinin daha önce hiç kaçırılmaması nedeniyle davayla ilgili endişelerini dile getirdi. Dittrich’e göre öğrenci sorgulandıktan sonra MA 11’in gözetimine geri verilecek.| ©DerVirgül

Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.