Viyana’da lüks bir otelden değerli tablolar çalındı

Viyana’da lüks bir otelden değerli tablolar çalındı

Viyana’da Hollandalı saray ressamı Martin van Meytens’in sanat stüdyosundan gelen ve aralarında Maria Theresa ve İmparator Franz Stephan’ın da bulunduğu iki değerli tablo çalındı. Polis halktan bilgi istiyor ve şüpheli failin sabıka fotoğraflarını yayınladı.

Tablolar 10 Mart’ta Viyana şehir merkezindeki Hotel Imperial’ın kilidi açık bir toplantı odasından çalındı. Sanat uzmanlarına göre çalınan portrelerin her birinin değeri 20.000 ila 30.000 Euro arasında.

Viyana polisi sanat eseri hırsızını arıyor: bilgi istendi

Fail olduğu iddia edilen kişi, otel konuğu kılığına girerek zemin kattaki toplantı odasına kilitli olmayan yan kapıdan girdi, burada resimleri gözetledi ve acil çıkış kapısının arasına tükenmez kalem koyarak kapanmasını engelledi. Saat 20.15 sıralarında kimliği belirsiz bir adam bu kapıdan odaya girdi ve iki tabloyu çaldı. Adam daha sonra yaya olarak kaçtı.

Polis şimdi fail olduğu iddia edilen kişinin suçu işlediğini gösteren sabıka fotoğraflarını yayınladı. Bu, kırmızı bir kapüşonlu, açık renkli pantolon, kahverengi ayakkabı ve bej bir ceket giyen bir adam. İlgili her türlü bilgi – isimsiz olarak da olsa – 01-31310-33800 numaralı telefondan Viyana Eyaleti Kriminal Polis Ofisine talep ediliyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 13.05.2024
Düzenleme: 13.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.