Viyana’da mart ayından kira yardımı yapılacak

Viyana Eyalet Parlamentosu’nda bugün onaylanan kira yardımı, mart 2024’ten itibaren yapılmaya başlanacak.

Viyana’da mart ayından kira yardımı yapılacak

Viyana’da, kira yardımını tamamen yeniden tasarlayacak olan Viyana Asgari Güvenlik Yasası’nda bir değişiklik daha yapılacak.

Çarşamba günü Viyana Eyalet Parlamentosu’nda SPÖ, Neos, ÖVP ve Yeşillerin oylarıyla kabul edilen yenilik, Sosyal Yardım Temel Kanunu hükümlerine göre şu ana kadar kira yardımı alanların yanı sıra, gelir durumu yardım alınmasında üst sınırın biraz üzerinde olan kişilere olanak sağlıyor.

Aynı zamanda, hâlihazırda asgari gelir elde eden tüm yararlanıcılar, artan konut maliyetlerini karşılamak için daha yüksek destek alacak.

“Çocuk yoksulluğuyla mücadele”

Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Peter Hacker, “Viyana’daki sosyo-politik hedefimiz açık: Tüm Viyanalılar, sürekli olarak varoluşsal korkuların yükü altına girmeden, dairelerinin parasını her zaman ödeyebilmelidir. Açıklanan hedefimiz aynı zamanda şehrimizdeki çocuk yoksulluğuyla mücadele etmektir. Buna kira yardımı yoluyla katkıda bulunuyoruz” diye açıkladı. Düzenlemenin 1 Mart 2024’te yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Kira yardımı tavan sınırının arttırılması, konut masraflarının halihazırda karşılanmaması koşuluyla, hem alıcı çemberinin genişletilmesi hem de mevcut alıcılar için daha fazla destek anlamına gelmektedir. Ayrıca, bir veya daha fazla çocuğu olan tek ebeveynlere diğer hane düzenlemelerine göre daha fazla destek sağlanması mümkün olacaktır. Bu, iki hesaplama örneğiyle gösterilmektedir:

Yüzde 48’e varan artış

Aylık 500 Euro kira ile asgari gelir alan tek kişi, önceki kira yardımı ile ayda 143,02 Euro alıyordu ve gelecekte 211,04 Euro’ya kadar yardım alacak. Bu da yüzde 48’e varan bir artışa karşılık geliyor.

Minimum gelire sahip, iki çocuklu ve aylık 650 Euro kirası olan tek ebeveyn, aylık 163,95 Euro yerine 361,04 Euro’ya kadar kira yardımı alacak. Bu da yüzde 120’ye varan bir artışa karşılık geliyor.

Daha önce asgari gelir sosyal yardımlardan yararlananlar belirli koşullar altında hem MA 40’tan kira yardımı, hem de MA 50’den konut yardımı alma imkânına sahipti. Bunların iki departmanda iki farklı resmi kanal olmasının yanı sıra, ilgili hizmetlerin ödülleri de zaman içinde farklılık göstermiştir.

Sonuç olarak, önce bir yardım alınıyor, sonra ikincisi ekleniyor, bu da ilk yardımın yeniden düzeltilmesi gerektiği ve hatta bazı durumlarda geri ödeme yükümlülüklerinin ortaya çıktığı anlamına geliyordu.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 21.02.2024
Düzenleme: 21.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.