Viyana’da Nükleer Madde Satıcılarına Operasyon

Avrupa Polis Ofisi (Europol) öncülüğünde yapılan araştırmalar sonucunda, Avusturya’nın Başkenti Viyana’da nükleer madde satıcılarına operasyon düzenlendi.

Viyana’da Nükleer Madde Satıcılarına Operasyon

Europol (Avrupa Polis Ofisi) öncülüğünde gerçekleştirilen bir operasyonla, Avusturya’nın Başkenti Viyana’da nükleer madde satıcıları tutuklandı.

Europol tarafından koordine edilen soruşturmalar, Moldova ve Avusturya ayağında gerçekleştirildi.

Federal Anayasa Koruma Dairesi ve terörle mücadele (BVT) ‘ye göre, aylar boyunca sahte bir satın alma hazırlığı yapıldı.

Şüpheliler bir ordunun temsilcileriyle pazarlık yaptıklarına inandırıldılar.

Radyoaktif malzemelerin transferinin Viyana’da yapılması planlandı.

Buluşma noktasına, özel birim Cobra timleri tarafından yapılan operasyonda, yaklaşık üç milyon Euro’ya anlaşılan nükleer madde, “uranyum-235 ile zenginleştirilmiş, 860 gram nükleer malzeme” olduğu belirtildi.

Europol, Viyana’da, ikisi daha önce benzer bir suçtan sorumlu olan sınır ötesi soruşturmanın bir parçası olarak üç şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

BVT sözcüsü Harald Noschiel, şüpheli malzemenin yerinde ve daha sonra tekrar Seibersdorf Araştırma Merkezinde incelendiğini söyledi.

Europol’e göre, nükleer ve radyolojik materyal ticareti, sevkiyatı sırasında AB’nin iç güvenliği için potansiyel bir risk olarak tanımlanmıştır.

Kolluk kuvvetlerinin iyi çalışmasına rağmen, nükleer ve radyolojik malzemelerin yasa dışı olarak gönderilme olasılığı, çatışma bölgelerinin mevcudiyeti ve yasadışı edinim nedeniyle artmaktadır dendi. /virgül

Yayınlama: 08.12.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.