Viyana’da öğrencilere ücretsiz ders programı için kayıtlar başladı

15 Ocak 2024 tarihinden itibaren öğrenciler bir kez daha ücretsiz Viyana Öğrenim Yardımı programına kayıt yaptırabilirler. Kurslar 12 Şubat’ta başlıyor.

Viyana’da öğrencilere ücretsiz ders programı için kayıtlar başladı

12.600 kadar Viyanalı çocuk ve gence matematik, Almanca ve İngilizce konularında yardımcı olmak üzere yaklaşık 1.300 öğrenme yardımı kursu sunulmaktadır.

Ortaokullardan ve ortaöğretim okullarından 10.000’e kadar öğrenciye 1.000’den fazla kurs sunulmaktadır. Bunlar doğrudan yaklaşık 120 okulda gerçekleştirilmektedir. VHS öğrenme yardımı kursları haftada bir kez gerçekleşmekte ve iki ders ünitesi sürmektedir. Evde öğrenmeyi tercih edenler 100 online kurstan birinden yararlanabilirler. Bu kursların her biri bir saat sürmektedir.

İlkokul öğrencileri için ise 2.000’e kadar kontenjanı olan 200 kurs sunuluyor. Bu kursların her biri 1,5 saat sürüyor ve Viyana’nın çeşitli yerlerinde gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı ve eğitim Kent Konseyi üyesi Christoph Wiederkehr, “Hayattaki pek çok gelişmenin temeli okulda atılır ve gençlerin sağlam bir temel üzerine inşa edebilmeleri için iyi bir eğitim şarttır. Wiener Lernhilfe ile Viyana’daki öğrencileri tamamen ücretsiz olarak destekliyor ve böylece ebeveynlerinin gelir durumundan bağımsız olarak tüm çocuklar için eğitim fırsatları yaratıyoruz” dedi.

Daha fazla bilgi ve kayıt için buradan ulaşabilirsiniz.| ©DerVirgül

Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.