Viyana’da önünde kuyruklar oluşan “Ferhat Döner” büyüdü

Viyana’da açıldığı günden beri önünde kuyruk oluşan Ferhat Döner, 400 metrekare büyüklüğünde yeni bir restoranı hizmete açtı. Açılışa, Avusturya Devlet Televizyonu ORF dahil Avusturya medyasının ilgisi dikkat çekti. | Bu haber reklam içermektedir…

Viyana’da önünde kuyruklar oluşan “Ferhat Döner” büyüdü

| Bu haber reklam içermektedir…

Viyana’nın 10. Bölgesi Favoriten ilçesinin, en işlek caddesi olan Favoritenstraße 94 numaralı adresteki çok büyük olmayan bir dükkânda açılan dönerci, kısa süre sonra Avusturya medyasının ilgi alanı oldu.

Ferhat Döner’in açılışının videosu:

 

 

Yaklaşık 600 kilogram döner takan işletmenin önünde yağmur, kar ve soğuk dinlemeden insanlar uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Kitle psikolojinin bir yansıması olarak, kalabalık daha büyük kalabalıkları çekmiş, Ferhat Döner’in dönerindeki kalite ise sıra bekleyen Viyanalıları pişman etmemiştir.

Uzun kuyrukların oluşması, Avusturya medyasının da ilgisini çekerek, daha çok Viyanalının Ferhat Döner’den haberdar olmasını sağlamıştır.

Öte yandan, diğer kaliteli dönercilerimizin de hakkını vermek adına, Viyana’da çok kaliteli dönercilerimizin olduğunu belirtmem gerekir.

Ferhat Döner Büyüdü

Önünde uzun kuyruklar oluşan işletme, hemen yan tarafı da alarak, yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda restoran hizmeti verecek.

Ferhat Döner işletmecisi Ferhat Yıldırım, “misafirlerimizin soğuk havada dışarıda sıra beklemelerine son vermek için daha büyük bir alanda hizmet vermeyi doğru bulduk ve yeni yerimizi açtık” diye konuştu.

Açılışta Renkli Simalar

Cuma günü yapılan açılışta Avusturyalıların daha yoğun katıldığı dikkat çekti.

Avusturya Devlet Televizyonu ORF’inde çekimler yaptığı açılış davetinde, birçok ulusal gazetenin de muhabirlerini gönderdiği görüldü.

Davetliler arasında en çok dikkat çeken ise kuşkusuz, Viyana’nın önde gelen iş insanı ve Lugner City alışveriş merkezinin sahibi Richard Lugner’di.

Richard Lugner, Ferhat Döner açılışında döneri dürüm olarak tercih etti.

Davetliler arasında, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Viyana-Favoriten ilçe başkanı Marcus Franz [SPÖ], SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü, Favoriten meclis üyesi Muhammed Yüksek [SPÖ], Favoriten meclis üyesi Ali Bayraktar [SPÖ], Uluslararası Demokratlar Birliği [UID] Avusturya Başkanı Mahmut Koç katıldı. Öte yandan, gastronomi sektöründe tatlı rekabet sergileyen Damak Restoran/Akın Reise ve birçok şirketin işletmecisi Volkan Akın ve Damat Restoranın müdürü Şehmuz Akın’da davette yerlerini aldı.

Çok sayıda Avusturya ve Türkçe medyadan mensupların katıldığı açılış davetinde sadece davetlilere hizmet sunuldu.

Ferhat Döner, davetliler için ikisi 350 kilogram, biri ise 400 kilogram ağırlığında döner takarak, davetlilere soğuk hava koşullarında insanların neden sıra bekledikleri sorusuna dönerinin lezzetiyle yanıt verdi. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 01.12.2023
Düzenleme: 01.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.