Viyana’da sahte şirket kurulup onlarca daire kiraya verildi

Ofis olarak kullanılan bir apartmanı kiralayarak daireye çeviren, kaçak elektrik bağlatan ve yüksek fiyatlarla göçmenlere kiraya veren bir kişi tutuklandı.

Viyana’da sahte şirket kurulup onlarca daire kiraya verildi

Viyana Şehri Acil Durum Tedbirleri grubu, Viyana-Brigittenau’daki bir ofis binasında kaçak daireler olduğunu tespit etti.

Yetkililer inşaat kanunu ve elektrik mühendisliği kanununun ciddi ihlalleri tespit ederken, Acil Tedbirler grubuna göre, ofis binası Mart 2024’ten bu yana izinsiz olarak apartman dairesine dönüştürülmüş ve 18 konutta çok sayıda insan barınmıştı. Özellikle üst katlarda bazı çalışmalar henüz tamamlanmadığı görüldü.

Wiener Netze, yasa dışı kullanıma ek olarak 25 elektrik hırsızlığı vakasını da tespit etti ve Elektrik Mühendisliği Kanunu kapsamında soruşturma başlattı.

Daireler incelendiğinde aşırı kiraların konut sakinlerinden nakit olarak aldıkları ortaya çıktı.

Resmi işlemler sırasında, yoğun sorgulamanın ardından tüm binayı kiraladığını ve kira sözleşmelerini sahte bir şirketle yaptığını söyleyen bir kişi ortaya çıktı.

Polis ev sahibini gözaltına aldı. Acil önlem grubu başkanı Walter Hiller, “Barınma alanı değerlidir, yasa dışı konaklama kabul edilemez” diye vurguladı.| ©DereVirgül

Yayınlama: 08.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.