Viyana’da tuvalet ve çöp kutuları havai fişeklerle havaya uçuruldu

Pazar günü Viyana’da bir umumi tuvalet tesisi ve bir çöp kutusu piroteknik kullanılarak havaya uçuruldu.

Viyana’da tuvalet ve çöp kutuları havai fişeklerle havaya uçuruldu

Henüz kimliği belirlenemeyen kişiler, hafta sonu boyunca Viyana’da piroteknik nesneler kullanarak çok sayıda – bazen ciddi – maddi hasara yol açtı. Viyana-Donaustadt’taki Hirschstetten yüzme havuzu bölgesindeki umumi tuvalet tesisi neredeyse tamamen kullanılmaz hale geldi.

Basınç dalgası metal kapının binanın yaklaşık 25 metre uzağına fırlamasına neden oldu. Gece boyunca iki kez şiddetli patlama sesi duyan bir görgü tanığı, hasarı fark edince polisi aradı. Daha sonra Viyana itfaiye teşkilatı binayı herhangi bir çökme riski açısından kontrol etti. Güvenlik nedeniyle kapatma kararı alındı.

Bilinmeyen kişiler Viyana Favorileri’nde bir çöp kutusunu piroteknik kullanarak havaya uçurdu

Viyana-Favoriten’de, daha önce bilinmeyen failler, Viyana şehrinin karayolu hizmetine ait bir çöp kutusunu havaya uçurdu. Sahada piroteknik cisimlerin hiçbir kalıntısı bulunamadı. Her iki durumda da kimse yaralanmadı. Faili bilinmeyen kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Yılbaşı Gecesi ile ilgili olarak, Viyana polisi izinsiz havai fişek kullanımına ve Yılbaşı Gecesi havai fişeklerinin uygunsuz kullanımına karşı açıkça uyarmaktadır.

Piroteknik ürünlerle ilgili kazaların ve tehlikeli olayların çoğu dikkatsizlik uygunsuz kullanım veya yanlış kullanımdan kaynaklanmaktadır. Özellikle yurt dışından satın alınan pirotekniklerin gerekli kalite ve onay kriterleri olmadan yasak ve dikkatsiz kullanılması büyük tehlike potansiyeli oluşturmaktadır.

Piroteknik Yasası hükümlerinin ihlal edilmesi durumunda kullanıcı, olası cezai sonuçların yanı sıra 3.600 Euro’ya kadar idari para cezasıyla karşı karşıya kalır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.