Viyana’da yangın | 25 daire yaşanmaz durumda

Viyana’da belediyesine ait bir binada çıkan yangında 25 daire kullanılmaz hale geldi. Belediye evleri kiracıları acil konaklama yerlerine yerleştirildi.

Viyana’da yangın | 25 daire yaşanmaz durumda

Viyana-Simmering’de bir belediye binasında çıkan yangın çatı yapısına da sıçradı. Bu, Johann-Hatzl-Hof’taki 25 daireyi yaşanmaz hale getirdi. Bu birimlerin sakinleri acil konaklama yerlerine yerleştirildi.

İtfaiyenin daha sonraki söndürme çalışması ve takip kontrolleri saat 22.00 sıralarına kadar sürdü. Solunum koruması ve çok sayıda söndürme hattıyla daha kötü olaylar önlendi. Yangından apartman sakinleri döner merdivenle kurtarılmak zorunda kaldı.

İtfaiye sözcüsü Christian Feiler’e göre yangın, çatı yapısının altındaki beşinci katta çıktı. Acil servisler çarşamba öğleden sonra geldiğinde, daire zaten tamamen alevler içinde kalmıştı. Söndürme çalışmaları başlarken, vatandaş döner merdivenle kurtarıldı. Güvenlik nedeniyle bir atlama minderi de kuruldu.

25 ünitenin yaşanmaz hale gelmesi nedeniyle insanlar acil barınaklara yerleştirildi. Acil durum önlem grubunun bölgede etkilenenler için bir toplama noktası kurduğu perşembe günü yapılan bir yayında duyuruldu. Bazı aileler belediye tesislerine yerleştirildi ve etkilenen diğer aileler için çevredeki otellerde odalar düzenlendi. Acil durum önlemleri grubu başkanı Walter Hillerer, itfaiyecilerle yakın işbirliği içinde çalışan acil durum önlem grubunun, bölge sakinlerine giysi ve ilaç gibi gerekli kişisel eşyaları toplamak için evlerine kadar eşlik ettiğini ve yardımcılara teşekkür ettiğini söyledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 28.12.2023
Düzenleme: 28.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.