Viyana’da yüksek binada yangın | Polis kundaklamayı araştırıyor

Onlarca ailenin yaşadığı sitenin bodrum katında çıkan yangın nedeniyle site sakinleri dışarı çıkartıldı. Polis, kimliği belirsiz kişilerin gece saat 01.00 sıralarında birkaç bölmeye girip ardından yangın çıkardığını varsayıyor.

Viyana’da yüksek binada yangın | Polis kundaklamayı araştırıyor

Cumartesi gecesi Viyana-Simmering’deki Muhrhoferweg’deki yüksek katlı bir konut kompleksinin bodrum katında çıkan yangının ardından Eyalet Kriminal Polis Ofisi, kundakçılık şüphesini araştırıyor.

Kriminal soruşturmacılar, kimliği belirsiz kişilerin gece saat 01.00 sıralarında birkaç bölmeye girip ardından yangın çıkardığını varsayıyor. İtfaiye teşkilatı geçen hafta Cuma günü aynı konut kompleksindeki bodrum katındaki yangına zaten müdahale etmişti.

Polise göre Viyana’daki şüpheliler hakkında hâlâ bir bilgi yok

Polis sözcüsü Philipp Haßlinger, şüpheliler hakkında hâlâ bilgi bulunmadığını söyledi. Ancak kendisine göre geçmişte de benzer olaylar yaşandı.

İtfaiye Cumartesi gecesi 67 personel ve 17 araçla olay yerine gelerek birçok daireyi derhal tahliye etti ve yangına söndürme hattıyla müdahale etti. İtfaiye sözcüsü Jürgen Figerl sabah çok sayıda sakinin dumanla dolu merdivenlerden dışarı çıkarıldığını söyledi. Daha sonra bina havalandırıldı. Figerl, itfaiyenin bir saat sonra “yangını söndürmeyi” başardığını söyledi. Operasyon saat 04.00 sıralarında sona erdi.

Kurtarma hizmeti olay yerine birkaç araçla konuşlandırıldı ve bölge sakinlerine ilk müdahaleyi sağladığı denilirken, yangında kimsenin yaralanmadığı belirtildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.