Viyana’daki Sıla konserindeki siyasi propaganda ortalığı karıştırdı…

Viyana’daki Sıla konserindeki siyasi propaganda ortalığı karıştırdı…

Sıla, 6 yıl sonra Viyana’da sevenlerine eserler seslendirerek yine unutulmaz bir gece yaşatacak reklamıyla, 1 Haziran 2024 günü Xtrem Events organizasyonu ile Viyana Hallmann Dome’da sevenleriyle buluşuyor afişleri, Viyana’nın dört bir yanına asıldı. Viyanalı ve Viyana çevresindeki özellikle gençler için çok güzel bir etkinlikti. Dün gece gerçekleşen bu konser öyle de oldu… Ancak biz konserin olmasını desteklediğimiz gibi, konserle ilgili hiçbir olumsuz bir görüş bildirecek değiliz…

| Haberin videosu: 

 

Türk sivil tolum kuruluşları tepki gösterdi

Güçlü yorumu ile müzisyen Sıla, gece boyunca Viyanalıları müziğe doyurdu diyebiliriz.

Ancak Sıla konserinin bir de siyasi ayağı olduğu sonradan fark edildi.

9 Haziran 2024 tarihinde Avrupa Birliği vatandaşlarının sandığa gideceği seçimler kapsamında, Sosyal Demokrat Parti’li [SPÖ] Avrupa Parlementosu Başkan yardımcısı ve Milletvekili Evelyn Regner, Sıla konseri öncesi bir konuşma yaparak, AB seçimlerinde oy istedi.

| Evelyn Regner / Aslıhan Bozatemur

Viyana Eyalet meclis üyesi Aslıhan Bozatemur [SPÖ] tarafından konser öncesi Türkiye kökenlilere ithafen konuşma yapması sağlananan siyasetçinin seçim propagandası, Avusturya’da faaliyet gösteren Türkiye kökenli bazı sivil toplum kuruluşlarını rahatsız etti.

Der Virgül’e ulaşan sivil toplum kuruluş temsilcileri, 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Avrupa Birliği Parlementosu seçimlerinde Avusturya Sosyal Demokrat Parti’den [SPÖ] liste başı adayı olarak gösterilen Andreas Schieder olduğu söylenerek, dolayısıyla SPÖ’lü bu siyasetçinin Türkiye’ ve AB ülkeleri tarafından “Terör örgütü” olarak kabul edilen PKK’yı bariz bir şekilde savunduğu ileri sürüldü.

Dolayısıyla, Sıla konserine konuşmacı olarak Aslıhan Bozatemur tarafından davet edilen ve kürsüde konuşma fırsatı verilen Evelyn Regner’in, Andreas Schieder için Türkiye kökenli Avusturyalılardan oy istemesi, seçmenleri kandırmak olarak değerlendirildi.

Avusturya’daki birçok Türkiye kökenli sivil toplum kuruluşu tarafından SPÖ’lü siyasetçi Andreas Schieder, PKK destekçisi olarak tanımlanmış ve bütün diyalog kanallarının bu anlamda kapatıldığı geçmiş yıllarda ilgili STK temsilcileri tarafından açıklanmıştı. Özellikle muhafazakar kesim bu konuda hassas bir yaklaşım sergilemekte.

Türkiye ilişkilerinde belediyeler üzerinden bağlantı kuran ve her bir ayda Türkiye’ye ziyarette bulunan Viyana Eyalet Meclis Üyesi Aslıhan Bozatemur, Sıla konserine davet ettiği ve seçim propagandası yapmasına fırsat verdiği Evelyn Regner üzerinden, SPÖ’nün Avrupa Birliği Parlementosu seçimlerinde liste başı adayı olan Andreas Schieder için oy istemekle suçlandı.  | ©DerVirgül

Yayınlama: 02.06.2024
Düzenleme: 13.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.