Viyana’nın Favoriten ilçesi kendi marşını arıyor | Marşın sözlerinde Türkçe ‘de yer alabilir

Viyana’nın Favoriten bölgesi gelecek yıl 150. yılını kutlayacak. Yıldönümünü kutlamak için bölge liderliği şimdi bölge için bir marş arıyor. Metin Almanca dışında başka bir dilde de olabilir.

Viyana’nın Favoriten ilçesi kendi marşını arıyor | Marşın sözlerinde Türkçe ‘de yer alabilir

Viyana’nın onuncu bölgesi Favoriten, 1874 yılında kurularak bölge haline geldi. Daha önce Wieden’in bir parçası olarak kurulmuştu.

İlçe haline geldiğinden beri Favoriten’de yaşayanların sayısı katlandı. Şu anda burada yaklaşık 220.000 kişi yaşıyor ve bu da Favoriten’i şehrin en kalabalık bölgesi haline getiriyor.

Metnin en az yarısı Almanca olacak 

150. yaş günü dolayısıyla bölge liderliği 10. bölge için marş bulma yarışmasını duyurdu. Bir basın açıklamasında “favoriler için bir aşk şarkısı” arıyoruz denildi. Her türden müzisyen bir müzik metni kompozisyonu sunmaya davet edildi.

İçerik onuncu bölgeyle ilgili olmalı. Şarkıların hakları sanatçılara ait olduğundan, yalnızca cover versiyonlarına izin verilmemektedir.

Dil söz konusu olduğunda, yarışma şu olasılıklara izin veriyor: Metnin en az yarısı Almanca olmalı, ancak diğer diller de dahil edilebilir. Şarkılar 31 Mart 2024 tarihine kadar gönderilebilecek olup, yeni ilçe marşı Eylül ayında canlı galada sunulacak.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

 

Yayınlama: 29.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.