Viyana’nın iki önemli metro hattı hafta sonu çalışmayacak

Viyana’da yaklaşık 1.000 metrelik tramvay hattı yenilenecek. Viyana toplu taşıma departmanı Wiener Linien, sömestr tatillerini ve hafta sonlarını önemli modernizasyon çalışmaları için kullanacak. Hafta sonları sefer yapmayacak metro hatları ve planları yayınlandı.

Viyana’nın iki önemli metro hattı hafta sonu çalışmayacak

Viyana’da yaklaşık 1.000 metrelik tramvay hattı yenilenecek.

2014 yılından bu yana, Viyana’nın en eski metro hattı olan U4 kapsamlı bir şekilde yenilenmiştir. Şimdiye kadar sinyal kutuları değiştirildi, raylar ve ray altı, istasyonlar ve tünel tavanları yenilendi.

Wiener Linien, ahşap traversler de dahil olmak üzere rota boyunca 43 yıllık birkaç noktayı değiştirmek için Viyana sömestr tatilini kullanıyor.

Bu nedenle U4, 4 Şubat Cumartesi gününden, 12 Şubat Pazar gününe kadar Karlsplatz ve Landstrasse/Wien Mitte istasyonları arasında çalışmayacak.

Wiener Linien, alternatif olarak U1, U3, 2 ve 4A hatlarını kullanmanızı öneriyor.Temiz havada biraz egzersiz yapmak istiyorsanız, Karlsplatz ile Landstrasse/Wien Mitte arasındaki mesafeyi WienMobil bisikletle kat edebilirsiniz.

Yarıyıl tatilinden hemen sonra U4, 13 Şubat Pazartesi sabahından itibaren tüm güzergâh üzerinde çalışacak ve Karlsplatz ile Landstraße arasında yavaş hareket eden herhangi bir bölüm olmayacak.

Viyana U6’da ışık sinyallerinin değişimi

30 yılı aşkın kullanımdan sonra Viyana U6 hattındaki ışıklı sinyaller yenileniyor ve modern LED ışık noktaları kuruluyor.

Çalışmaların çoğu, yolcular üzerinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın geceleri gerçekleştirilecek. Ayrıca üç hafta sonu yoğun çalışma var:

• 28 Ocak Cumartesi, yaklaşık 12:30, 29 Ocak Pazar gününe kadar ve bu tarih dahil, kapanışa kadar

• 11 Mart Cumartesi, yaklaşık 12:30, 12 Mart Pazar gününe kadar ve bu tarih dahil, kapanışa kadar

• 25 Mart Cumartesi, yaklaşık 12:30, 26 Mart Pazar gününe kadar ve bu tarih dahil, kapanışa kadar

U6 sadece Viyana-Floridsdorf ve Alterlaa arasında çalışacak

Bu hafta sonlarında, Viyana U6 sadece Floridsdorf ve Alterlaa arasında çalışır. Erlaaer Straße, Perfektastraße veya Siebenhirten’e devam etmek istiyorsanız, yedek otobüs U6E’ye geçmeniz gerekecek. Wiener Linien, yolcularını anonslar, istasyon duyuruları ve tesis çalışanları aracılığıyla bilgilendirecek.

Şubat ve Mart 2023’ten itibaren Wiener Linien, yaklaşık 1.000 metrelik tramvay raylarının yenilenmesine de başlayacak: 25, 30, 31 numaralı hatlar için Franz-Jonas-Platz’da, 26 numaralı hat için Prager Straße’de ve 1 ve 2 numaralı hatlar için Schwedenplatz’da.

Viyana’daki inşaat çalışmaları hat çalışırken gerçekleştirilecek ve sefer saatlerini etkilemeyecektir.| © DerVirgül

Yayınlama: 04.02.2023
Düzenleme: 04.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.