Viyana’nın meşhur dondurmacısı Tichy açıldı

Viyana-Favoriten’deki dondurmacı açılır açılmaz, önünde onlarca metre kuyruk oluştu. İlk müşterilerinden birisi de Favoriten ilçe başkanı Marcus Franz [SPÖ] oldu.

Viyana’nın meşhur dondurmacısı Tichy açıldı

Favoriten ilçe başkanı Marcus Franz [SPÖ], “Bugün nihayet yine o zaman geldi – ve Tichy’den bir dondurma almak için sıraya girmeye kesinlikle değer!” sözleriyle dondurmacının açıldığını sosyal medyasından duyurdu.

| Favoriten ilçe başkanı Marcus Franz [SPÖ]

Franz, Kurt ve Xenia Tichy ile sohbet etmekten özellikle memnun oldum. Bunun için çok teşekkür ederim sözlerine, dondurmayı aldıktan sonra fotoğraf çekilecekseniz, acele etmelisiniz. Yoksa çok zamanınız kalmıyor diyerek, dondurmaya övgüde bulundu.

Dondurma salonu, Kurt Tichy tarafından 1952 yılında Viyana’nın 11. Bölgesi Simmering’de bir bodrum katında kurulmuştur. 1955’te Tichy, işini Rotenhofgasse’nin köşesinde bulunan Reumannplatz 13’teki mevcut yerine taşıdı. İş alanları sürekli genişledi. 2021’den beri üçüncü nesil aile işletmesi üretimine devem adiyor.

Mart ayında ya da en yoğun günlerde sezon açılışında uzun müşteri kuyrukları oluşur. Yüksek sezonda, Salon günde 10.000 müşteriye sahiptir ve 70 çalışanı bulunmaktadır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.