Viyana’ya 5,6 kilometre uzunluğunda teleferik yapılmak isteniyor

Özel bir şirket, Viyana’dan Kahlenberg tepesine uzanan yaklaşık 5,6 kilometre uzunluğunda teleferik yapmak istiyor.

Viyana’ya 5,6 kilometre uzunluğunda teleferik yapılmak isteniyor

Özel bir şirket, Viyana’nın Kahlenberg tepesine 70 milyon Euro’ya teleferik yapmak istiyor. Viyana şehri şüpheci: Ulaştırma meclis üyesi Ulli Sima’nın (SPÖ) sözcüsü “temel endişeleri” dile getirdi. Proje organizatörü Hannes Dejaco, Avusturya Basın Ajansı’na, projenin tüm şehir için katma değer katacağını söyledi.

Bir yıl önce, Federal İdare Mahkemesi proje geliştiricilerine teleferiği inşa etme ihalesini verdi. Şirketin genel müdürü Hannes Dejaco, Avusturya Basın Ajansı’na “Uzun bir yol kat ettik ve şimdi Viyana belediyesi ile görüşmelere başlamak istiyoruz” dedi.

Yaklaşık 5,6 kilometre uzunluğundaki teleferiğin rotası, Heiligenstadt’taki U4 terminalinden Tuna Adası üzerinden Hubertusdamm’a, oradan da Strebersdorf’a ve oradan da Kahlenberg’e uzanıyor.

Cuma günü yapılan bir arka plan tartışmasında Dejaco, teleferiği öncelikle bir altyapı projesi olarak sundu. 38A otobüsüyle 40 dakikada ulaşmak yerine, teleferikle 20 dakikada Kahlenberg tepesine gidilebileceğini söylüyor. Bu bağlamda, teleferiğin Kahlenberg’e giden araba trafiğini yüzde 50 ve Kahlenberg’e giden toplu taşımayı yüzde 80’e kadar azaltabileceğini gösteren mahkeme tarafından görevlendirilen uzman görüşlerine atıfta bulundu.

Metro bağlantısı sayesinde, araba ile seyahat etmekten büyük ölçüde kaçınılabilir, Floridsdorf ayrıca U4’e doğrudan bir bağlantıya sahip olacak ve ayrıca 630 park yeri ve planlanan 1.000 bisiklet kutusu şarj istasyonu ile sürücüler için bir park et ve devam et tesisi olacak.

Viyana Belediyesi, Wiener Kahlenberg teleferikle ilgili “temel kaygılara” sahip

Mevcut anlaşmada, kırmızı-pembe hükümet koalisyonu aslında Kahlenberg’de bir teleferiğe hayır dedi. Girişimci, belediyenin hayır dediği zamana dair, “Fakat bu, proje hakkında çok az şey bilindiği bir zamandı” dedi.

“Viyana Belediyesi’nden bu projeyle ilgili henüz resmi bir karar yok, hatta doğayı koruma kurumundan bir talep bile alınmadı.

Viyana Belediyesi sözcüsü Roman David Freihsl, “Temel olarak, Kahlenberg teleferik projesi hakkında belediyeden birkaç olumsuz açıklama geldi ve Viyana belediyesinin temel kaygıları hakkında hiçbir şey değişmedi” dedi.

Mart ayında 14 bilirkişi görüşünün yer aldığı mahkeme incelemesi ve Mayıs ayındaki üç günlük duruşmanın ardından mahkeme Mart 2022’de karara vardı ve projeye imtiyazlı onay verildi. O sırada Çevre Bakanlığı revizyona karşı karar verdi.

Teleferik gerçekten önünde duran tüm engelleri kaldırırsa, ilk tura kadar çok uzun bir zamanı olmayacak, çünkü inşaat süresi sadece on ay olacak dendi. | © DerVirgül

Yayınlama: 14.03.2023
Düzenleme: 14.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.