Viyana’ya yurt dışından gelen 96 ton pirinç geri gönderildi

Viyana’da bir toptan satıcının yurt dışından getirdiği 96 ton pirinçte pestisit kalıntıları bulundu. Sahte belgelerle sağlıklı olduğu bildirilen 96 ton pirinç, geldiği ülkeye geri gönderildi.

Viyana’ya yurt dışından gelen 96 ton pirinç geri gönderildi

Viyana Piyasa Ofisi Hindistan’dan gelen büyük bir teslimatı inceledi. Market ofisindeki gıda müfettişleri, teslimatı Viyana’daki bir toptan satış işletmesinde yapılan inceleme sırasında fark etti. Viyana’da satılacak olan 96 ton pirinç denetçiler tarafından incelendi.

Viyana Piyasa Ofisi sözcüsü Alexander Hengl , “Tüccar, Hintli üreticinin, pirincin AB düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla kimyasal analize tabi tutulduğunu belirten bir laboratuvar raporunu sundu. Bu ‘iddia edilen’ laboratuvar raporu, malların mükemmel kalitede olduğunu gösteriyor.” dedi

Pazar ofisi pestisit kalıntıları buldu

Pirinç, teslimat gününde market ofisi tarafından yakından incelendi. Sonuç: Pirinç önemli miktarda pestisit kalıntıları barındırdığı görüldü. Ayrıca bulunan bitki koruma ürünleri Avrupa’da onaylı değildi. Pazar ofisinin çabaları sayesinde Viyana’da teslimat yapılmadı. Yetkililer tutanak tuttarak, teslimat iade edildi.

Viyana’da 78 gıda müfettişi görevlendirildi

Pazar ofisi her yıl Viyana’da yaklaşık 22.000 habersiz gıda denetimi gerçekleştiriyor. Avusturya’da gıda kontrolü federal eyaletlerin görev alanındadır. Avusturya ile karşılaştırıldığında Viyana en fazla gıda denetçisine sahip. Gıda Güvenliği ve Tüketicinin Korunması Kanunu’nun uygulanması için burada market ofisinden 78 gıda müfettişi görev yapıyor.

Market ofisi müdürü Andreas Kutheil sıkı kontrollerin önemini vurguladı: “Gıda denetçilerimiz her gün 24 saat hareket halinde, operasyon alanı geniş: köşedeki bardan süpermarkete kadar uzanıyor, üretim tesislerinden ticari mutfaklara, yatakhanelerden hastanelere ve Viyana pazarlarına kadar müşterileri hoş olmayan sürprizlerden koruyoruz ve şikayet durumunda hızlı tepki veriyoruz. Kontrollerimiz sizin güvenliğinizdir çünkü herkesin yemeye ve içmeye ihtiyacı vardır ve hepimiz güvenli gıda isteriz.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.