Wien Energie müşterilerine 275 Euro’ya kadar geri ödeme yapacak

Geçen yıl fiyat değişiklikleriyle otomatik tarife değişikliğinin ardından Wien Energie artık müşterilerine parayı geri ödemek zorunda. Ortalama bir hane 275 Euro’ya kadar geri alabiliyor.

Wien Energie müşterilerine 275 Euro’ya kadar geri ödeme yapacak

Tüketiciyi Bilgilendirme Derneği’ni (VKI) enerji tedarikçisine dava açması için görevlendiren Sosyal İşler Bakanlığı, bunu Salı günü duyurdu. Belirli miktar ilgili tüketime bağlıdır; ödemeler ilkbaharda yapılmalıdır dendi.

Wien Energie müşterileri tarife değişikliği nedeniyle para iadesi alacak

Geçen yıl Wien Energie, müşterilerinin şirketten gelen bir mektuba yanıt vermemeleri durumunda mevcut sözleşmelerini otomatik olarak dönüştürmüştü. Bakanlık, aynı zamanda fiyat değişikliklerinin tüketicilere kolayca yansıtılmasını sağlayacak şekilde şartlar ve koşulların ayarlandığını söyledi. Yalnızca değişikliğe aktif olarak itiraz eden müşteriler önceki tarifelerinde kaldı. Prosedür, Wien Energie’ye dava açan VKI’ya birçok şikayette bulunulmasına yol açtı.

Ödemenin 2024 baharında başlaması planlanıyor, Wien Energie müşterileri bilgilendiriyor

Artık enerji tedarikçisinin tarife değişikliğini kabul edenlerin yanı sıra itiraz eden veya tepki göstermeyen tüm müşterilere tazminat ödemeyi taahhüt ettiği bir anlaşma var. Tazminat ödemesinin miktarı, sözleşmenin türüne ve tüketime bağlıdır: Bir hane, ortalama elektrik tüketimiyle 40 ila 75 Euro arasında, ortalama gaz tüketimiyle ise 120 ila 200 Euro arasında geri ödeme alabilir.

Gelecek yıl Wien Energie müşterileri ödeme konusunda bilgilendirilecek. Wien Energie de bir basın bülteninde tazminat ödemesinin 2024 baharında yapılması gerektiğini yazdı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 12.12.2023
Düzenleme: 12.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.